طرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافه



طرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافه

مجموعه : انواع نوشیدنی
طرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافهطرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافه

خواص و ضرر های نسکافه چیست ؟ | طرز تهیه ی دسر و نوشیدنی با نسکافه

دراین قسمت از مجموعه خوراکی و نوشیدنی هاي‌ سایت تالاب قصد داریم درست کردن اسان نوشیدنی هاي‌ کافی شاپی با نسکافه را اموزش دهیم در مورد خواص نسکافه چه می دانید ؟ نسکافه یکی از مواد فراوری شده از قهوه اسـت کـه مصرف بی رویه از آن مشکلاتی را در پیش خواهد داشت  همانگونه کـه از قدیم گفته اند مصرف هر چیز کم اش دارو و زیادش زهر اسـت در ادامه همراه سایت تالاب باشید تا بـه فواید و ضرر هاي‌ مصرف نسکافه بپردازیم.

 

 

نسکافه « بـه انگلیسی : Nescafé » نام یک برند قهوه فوری اسـت کـه توسط شرکت نستله تولید میشود. واژه نسکافه از ترکیب دو واژه Café و Nestlé ایجاد شده اسـت کـه تبدیل بـه یکی از برندهای مشهور و پرطرفدار در دنیا شده اسـت. 

قهوه نستله برای این‌که بتواند پاسخگوی نیازهای افراد مختلف باشد،  انواع مختلف قهوه فوری از نسکافه ردماگ تا نسکافه گلد را تولید کرده اسـت. نسکافه گلد بدون کافئین هم با همان طعم و رایحه مطلوب برای افرادی کـه منع مصرف کافئین دارند، تولید میشود.

ایرانیان از قدیم عادت داشته اند کـه هر محصول جدیدی کـه با آن روبه‌رو می‌شوند رابا نام برند آن میشناسند و مهم نیست چند کارخانه دیگر آن محصول را تولید کنند در هر صورت نام نخستین برند وارد شده بـه ایران ؛ روی آن محصول باقی می‌ماند. نخستین برند قهوه فوری کـه وارد ایران شد، برند نسکافه بود بنابر این این واژه بین علاقمندان نوشیدن قهوه رواج پیدا کرد و میتوان گفت اصطلاح نسکافه اختراع ایرانیان قهوه نوش برای قهوه فوری اسـت.

 

 دستور العمل اولین نوشیدنی محبوب ما شیر نسکافه با خامه

 

مواد لازم برای تهیه نسکافه با شیر و خامه برای 1 نفر ارائه شده، و زمان آماده سازی حدود 10 دقیقه می باشد.

شیر      1 لیوان   « کالری :  110 »

نسکافه     2 قاشق غذاخوری    «  کالری : 0     »

خامه     100 گرم       « کالری :  350 »

شکلات برای تزئین    100 گرم   « کالری : 500 »

 

طرز تهیه شیر نسکافه با خامه

شیر را حداقل بـه مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا سرد شود.

شیر را در شیرجوش ریخته و روی حرارت با دمای زیاد قرار دهید ولی مواظب باشید نجوشد و وقتی بـه دمای 65 تا 70 درجه سانتیگراد رسید آن را از روی حرارت بردارید.

خامه و نسکافه رابا مخلوط کن خوب مخلوط کنید ودر فنجان مورد نظر بریزید، سپس شیر را روی آن ریخته و آن را بـه هم بزنید.

 

نکات و ایده هایی برای تزیین شیر نسکافه ی خوشمزه مان

برای تزئین نسکافه می توانید از قالب هاي‌ شکلی استفاده کرده و آن رابا پودر کاکائو تزئین کنید.

نسکافه را می توانید با شکلات آب شده هم تزئین کنید. 

 

طرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافهطرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافه

 

 دستور العمل دومین نوشیدنی محبوب ما ایس کافی با نسکافه   

تهیه‌ي آیس کافی بسیار ساده اسـت. این نوشیدنی خنک با طعم‌ها و روش‌هاي‌ مختلف آماده می شود. مواد لازم برای تهیه‌ي آیس کافی بـه شرح زیر اسـت:

 

قهوه فوری «نسکافه»  : یک قاشق مرباخوری

یخ: چند قالب

آب: یک لیوان

شیر: ¼ لیوان

 

ابتدا قهوه‌ي فوری یا نسکافه رابا یک لیوان آب جوش مخلوط کنید. سپس چند قالب یخ بـه آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا نوشیدنی خنک شود. بعد ازآن می توانید شیر را بـه آن اضافه کنید. آیس کافی شـما بـه همین سادگی آماده‌ي نوشیدن اسـت. مهم‌ترین نکته‌اي کـه در آماده سازی آیس کافی باید بـه آن توجه کرد، میزان غلظت آن اسـت.

 

اگر نوشیدنی شـما بـه اندازه‌ي کافی غلیظ نباشد، پس از ترکیب شدن با یخ رقیق خواهد شد و کیفیت خودش را از دست خواهد داد. برای تزئین آیس کافی میتوانید از خامه، چند برگ نعنا، پودر نسکافه و بستنی استفاده کنید.

 

با توجه بـه این‌که عده اي از افراد قهوه را شیرین تهیه و مصرف می کنند، برای شیرین کردن نوشیدنیِ خود، می توانید بـه میزانِ لازم، بـه آن شکر هم اضافه کنید.

 

طرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافهطرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافه

 

نکات مهم در جهت خوشمزه سازی آیس کافی با نسکافه

باید توجه داشت کـه آیس کافی با قهوه‌ي دم کشید‌ه‌ي سرد متفاوت اسـت. تفاوت کلی این دو در روش تهیه، عطر، طعم، زمان دم کشیدن و دمای آن اسـت. قهوه‌ي دم کشیده‌ي سرد در دمای معمول اتاق خنک می شود و بـه همین دلیل برای عصاره گیری نیاز بـه زمان بسیار بیشتری دارد. اما آیس کافی با دمای بسیار زیادی دم می شود و سپس با یخ خنک می شود. بهترین دما برای دم کشیدن قهوه، 90 درجه‌ي سانتیگراد اسـت.

 

 ماندگاری طعم آیس کافی بسیار بیشتر از قهوه‌ي دم کشیده‌ي سرد اسـت. دلیل این موضوع، تفاوت زمان دم کشیدن اسـت.

 

مقدار کافئین موجود در قهوه بـه تماس آن با آب بستگی دارد. بنابر این هرچه قهوه تماس بیشتری با آب داشته باشد، مقدار کافئین آن هم بیشتر خواهد شد.

 

قهوه‌اي کـه بـه روش سرد دم میشود میزان اسید کمتری نسبت بـه قهوه‌هاي‌ داغ و گرم دارد. طی تحقیقاتی این میزان 67 درصد اعلام شده اسـت. این ترکیبات اسیدی همان طعم تلخ موجود در قهوه اسـت کـه شاید بـه ذائقه‌ي خیلی از افراد، طعم خوبی نباشد. بنابر این هرچقدر قهوه اسید کمتری داشته باشد، طعم بهتری دارد و برای معده و دندان‌ها سالم‌تر اسـت.

 

طرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافهطرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافه

 

 دستور العمل سومین نوشیدنی محبوب ما شیرموز نسکافه خوشمزه و مقوی 

 

مواد لازم برای اماده کردن  شیرموز نسکافه :

خامه فرم گرفته شده:100گرم
شیر:1پیمانه
موز:1شماره
کافی میکس:1شماره
یخ کوبیده:1پیمانه

 

طرز تهیه این نوشیدنی

 موز ؛ شیر ،یخ و کافی میکس را داخل مخلوط کن بریزید و 2 دقیقه اي هم بزنید تا همه ی مواد باهم مخلوط شوند.

نوشیدنی آماده شده را داخل لیوان هاي‌ مورد نظر بریزید و مقداری  خامه فرم گرفته شده روی آن بریزید و با کافی میکس روی آن را ترییبن کنید.

 

طرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافهطرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافه 

 

 دستور العمل چهارمین نوشیدنی محبوب ما نسکافه کلاسیک

این نوشیدنی با این‌که اسم آن نسکافه کلاسیک اسـت کمی با نسکافه هاي‌ فوری معمولی متفاوت اسـت. ما دراین دستور با اضافه کردن یخ و بستنی نسکافه ي داغ را بـه یک نوشیدنی خنک و مناسب فصل تابستان تبدیل کرده ایم. این نوشیدنی بـه دلیل داشتن نسکافه خاصیت انرژی بخش و ضد خواب آلودگی دارد پس میتوان آن را بـه عنوان صبحانه نیز میل نمود.

 

مواد لازم برای نسکافه کلاسیک جذاب و خوشمزه:

بستنی وانیلی نصف لیوان
نسکافه «درسته و نکوبیده«برای تزیین»» 2قاشق چایخوری
آب جوش 1چهارم فنجان
یخ 5قطعه کوچک
شکر 2قاشق مرباخوری
پودر نسکافه 1قاشق چای خوری

 

طرزتهیه این نوشیدنی

ابتدا پودر نسکافه وشکر را در آب جوش حل کنید.

یخ ها را ریز خرد کنید و بـه شکر و پودر نسکافه اضافه کرده و داخل میکسر خوب یکنواخت کنید تاکف کند.

بستنی رادرلیوان بریزیدبطوری کـه فضای خالی داشته باشدومخلوط نسکافه راروی آن بریزید و با خامه فرم گرفته ونسکافه تزئینش کنید و از خوردنش لذت ببرید.

 

نکات برای بهتر شدن نسکافه کلاسیک:

1»درصورت تمایل مقداری خامه هم بـه مواد اضافه کنید.

2»اضافه کردن مقدار کمی فلفل یا دارچین این نوشیدنی را خوشمزه تر میکند.

3»میتوانید در روزهای سرد این نسکافه را بدون یخ هم تهیه کنید.

 

طرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافهطرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافه

 

 دستور العمل پنجمین نوشیدنی محبوب ما میلک شیک نسکافه

بـه منظور تهیه یک لیوان بزرگ از این نوشیدنی، بـه ۱۰ دقیقه زمان و مواد اولیه‌اي کـه در جدول زیر ذکر شده اسـت، نیاز خواهید داشت.

 

مواد لازم برای تهیه ي این میلک شیک :

بستنی وانیلی    2 اسکوپ

بستنی نسکافه اي    2 اسکوپ

شیر  : نصف لیوان

خامه صبحانه : 2 قاشق غذاخوری

نسکافه : 2 قاشق چایخوری

نکته: درصورت تمایل می توانید بـه جای بستنی نسکافه‌اي نیز از بستنی وانیلی استفاده کنید.

 

طرز تهیه این نوشیدنی 

ابتدا بستنی وانیلی، بستنی نسکافه‌اي و خامه را در میکسر بریزید.

سپس شیر را اضافه کرده و تمام مواد را کاملا بهم بزنید.

زمانی کـه مواد یک دست شدند، نسکافه را اضافه و مخلوط کنید. دراین مرحله نیازی نیست نوشیدنی را زیاد بهم بزنید ودر حدی کـه نسکافه مخلوط شود و نوشیدنی طعم آن را بگیرد، کافی اسـت.

میلک شیک آماده اسـت و باید آن را درون لیوان بریزید.

مقداری پودر نسکافه کف لیوان بریزید و سپس میلک شیک را اضافه کنید.

سپس مقدار اندکی پودر نسکافه را روی نوشیدنی بپاشید و یک نی ترجیحا با رنگ کرم یا قهوه‌اي در آن قرار داده و سرو کنید.

بـه همین اسانی می توانید یک نوشیدنی بسیار پر انرژی و مقوی را تهیه کنید.

 

چند نکته:

برای آنکه این نوشیدنی بیشتر حالت کرمی داشته باشد، از خامه استفاده میشود. بنابر این اگر طعم خامه را نمی‌پسندید، می توانید آن را از میلک شیک حذف کنید.

 

بسته بـه سلیقه خودتان میتوانید مقدار بیشتری از پودر نسکافه بـه این نوشیدنی اضافه کنید.

 

اگر زمانی کـه میلک شیک را از مخلوط کن بـه لیوان انتقال میدهید، بـه اسانی داخل لیوان ریخته میشود، نوشیدنی رقیق اسـت. دراین حالت مجددا مقداری بستنی بـه آن اضافه کنید.

 

توجه داشته باشید کـه برای مخلوط کردن مواد اولیه، نیازی نیست از دور تند میکسر استفاده کنید. زیرا اینکار باعث میشود کـه بستنی گرم شود.

بستنی بـه اندازه کافی شیرین اسـت، بنابر این بـه این میلک شیک شکر اضافه نکنید.

از آنجا کـه این میلک شیک جزو نوشیدنی‌هاي‌ سرد بـه حساب می آید، باید آن را سریع سرو کنید تا بستنی سرمای خودرا از دست ندهد.

 

بـه جای استفاده از پودر نسکافه می توانید آن را در مقدار اندکی آب جوش حل کنید و پس از آنکه کاملا خنک شد، در مرحله دوم بـه سایر مواد اضافه کنید.

 

برای سرو میلک شیک‌ها ترجیحا از لیوان شیشه‌اي و بلند استفاده کنید.

 

برای تزیین این نوشیدنی میتوانید، یک اسکوپ بستنی وانیلی یا نسکافه‌اي قرار دهید و روی آن مقداری نسکافه بریزید. درصورت تمایل میتوانید مقداری نسکافه را بـه طرح‌هاي‌ مختلف مانند گل، چنگال و … در ظرفی بریزید و لیوان حاوی میلک شیک را در آن قرار داده و سرو کنید.

 

همچنین می توانید مقدار بسیار اندکی شیر در لیوان بریزید و آن را بچرخانید تا تمام لیوان مرطوب شود، سپس اضافه شیر از لیوان خارج کرده و دور تا دور لیوان نسکافه بریزید، در حقیقت دیواره داخلی لیوان با شیر مرطوب می شود تا نسکافه بـه آن بچسبد. در ادامه بـه آرامی میلک شیک را درون لیوان بریزید. سپس یک الی دو اسکوپ بستنی نیز روی میلک شیک قرار داده و روی آن رابا مقداری نسکافه یا شکلات رنده شده تزیین کنید.

 

میلک شیک بـه معنی شیر زده شده اسـت. این نوشیدنی کـه با بستنی و شیر تهیه می شود، خواص فراوانی دارد و می تواند انرژی مورد نیاز شـما را برای ساعت‌ها تامین کند. البته از این نکته غافل نشوید کـه بستنی میزان قند زیادی ندارد، بنابر این در میل کردن انواع این نوشیدنی از جمله میلک شیک نسکافه غیره زیاده روی نکنید.

 

طرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافهطرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافه

 

دسر نسکافه ایی محبوب ترکیه محلبی نسکافه

 

طرز تهیه محلبی نسکافه دسر خوشمزه و خاص ترکیه ایی

محلبی ترکیه ‌اي از محبوب‌ ترین خوراکی ‌ها در ترکیه محسوب می ‌شود. روی این دسر شیرین و خوش طعم با انواع شربت‌ ها وآجیل تزئین می ‌شود. محلبی بـه شیوه‌اي دیگر در کشور هاي‌ عربی نیز رواج دارد. همچنین محلبی بسیار شبیه فرنی ایرانی اسـت. در واقع یک دسر بر پایه شیر و آرد و نشاسته اسـت کـه در کلیه این مناطق تهیه می ‌شود.

مواد لازم برای تهیه محلبی نسکافه

شیر ۳ لیوان

نشاسته ذرت ۳ قاشق غذا خوری سر پر

شکر ۵ الی ۶ قاشق غذا خوری

نسکافه فوری ۱ قاشق غذا خوری

خامه صبحانه ۱۰۰ گرم

 

مرحله اول
برای تهیه محلبی خوشمزه و مخصوص با طعم نسکافه در ابتدای کار، شیر، نشاسته، شکر و پودر نسکافه را درون یک قابلمه می ریزیمف سپس باهم مخلوط می ‌کنیم و می‌ گذاریم روی حرارت و مدام هم می‌ زنیم تا غلیظ شود.

پس از این‌که مایه دسر کمی غلیظ شد، آن را از روی حرارت برداشته، سپس خامه صبحانه را اضافه می‌ کنیم. پس از این‌که خامه را اضافه کردیم، ماسه دسر را سریع هم می ‌زنیم تا خامه صبحانه درون مواد بـه طور کامل حل شود.

مرحله دوم
دوباره مواد را بـه مدت یک دقیقه روی حرارت گذاشته و هم می‌ زنیم و بعد از روی حرارت بر می‌ داریم و دسر را در ظرف سرو می ‌ریزیم. کمی کـه از داغی افتاد داخل یخچال می‌ گذاریم تا کمی ببندد و خنک شود. سپس آن را تزیین و سرو می‌ کنیم.

 

طرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافهطرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافه

 

ارزش غذایی نسکافه چیست؟

نسکافه در انواع دسر کارامل، ژله، و شیرینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین نسکافه را می‌توان با شیر داغ و خامه مخلوط کرد و بـه عنوان یک نوشیدنی خوش طعم و گرم در فصل زمستان مورد استفاده قرار داد.

 

خامه از نظر ارزش غذایی شبیه شیر اسـت با این تفاوت کـه افزایش درجه تفکیک باعث شده ویتامین هاي‌ محلول در آب آن کم شده و ویتامین هاي‌ محلول در چربی افزایش یابند. بنابر این غلظت ویتامین A در خامه خیلی بیشتر از شیر کامل اسـت، ولی در اثر استریلیزاسیون ویتامین B12؛ ویتامین C، و اسید فولیک بـه مقدار قابل توجهی از دست میرود.

 

خواص جالب از مصرف نسکافه 

تحقیقات نشان داده اسـت کـه نسکافه باعث برطرف کردن خستگی عضلات، هوشیاری مغز و اعصاب و ایجاد آرامش می شود.

از طریق کاهش اشتها مانع بروز چاقی می شود و یبوست را برطرف میکند.

همکاری عضلات چشم را زیاد می‌کند و باعث افزایش دقت در انجام کارها می شود.

از طریق تحریک مرکز تفکر، حافظه را افزایش می‌دهد.

کافئین موجود در نسکافه منجر بـه افزایش سوخت و ساز بدن ودر نتیجه لاغری می شود.

 

طرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافهطرز تهیه ی چند نوشیدنی با نسکافه + خواص و ضررهای نسکافه

 

ضرر های مصرف بیش از حد نسکافه

مصرف زیاد نسکافه منجر بـه افزایش کلسترول خون می شود و مصرف بیش از 5 فنجان در روز احتمال سکته قلبی را افزایش میدهد.

باعث از بین رفتن مینای دندان می شود.

کافئین موجود در نسکافه در افرادی کـه بـه آن حساسیت دارند منجر بـه تپش قلب و بیخوابی می شود.

کافئین باعث افزایش ترشح اسید معده و آنزیم پپسین می‌گردد و افرادی کـه دچار رفلاکس معده هستند نباید ازآن استفاده کنند.

کافئین موجود در نسکافه فشار خون را افزایش میدهد و حرکات ماهیچه قلب را نامنظم میکند، بنابر این برای افراد دارای ناراحتی قلبی مضر اسـت.

کافئین در زنان باردار باعث زایمان زودرس می شود.

کافئین در مادران شیرده از طریق شیر وارد بدن نوزاد می شود و باعث ناآرامی، لرزش دست و پا و لبها، بیخوابی، حساسیت بـه صدا در نوزاد میگردد.

کافئین باعث افزایش اضطراب، هیجان و افسردگی می شود و افراد افسرده در روز نباید بیش از یک گرم کافئین استفاده کنند.

کافئین موجود در نسکافه منجر بـه دفع پتاسیم و سدیم از طریق کلیه ها می شود و قندخون را افزایش می‌دهد، لذا افراد مبتلا بـه دیابت باید ازآن پرهیز کنند.

کافئین موجود در نسکافه مانع جذب آهن در روده ها می شود، لذا تا یک ساعت بعد از غذا باید از خوردن آن اجتناب شود.

 

با توجه بـه انچه گفته شد، مصرف نسکافه با خاصیت رفع خستگی و افزایش حافظه، برای دانش آموزان و دانشجویان در فصل امتحانات می تواند مفید باشد ولی مصرف بیش از حد آن مضراتی دارد کـه می تواند سلامت بدن را بـه خطر اندازد. 

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب