قهوه بدون کافئین چیست + مزایا و خواص قهوه فاقد کافئین و روش مصرف



قهوه بدون کافئین چیست

قهوه طعمی دلپذیر دارد و یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان است و دارای فواید بی نظیری برای سلامت می باشد و بسیاری از مردم جهان در اول صبح این نوشیدنی را میل می کنند تا سر حال شوند.

قهوه دارای کافئین زیادی است و بعضی از طرفداران قهوه به دلایل خاصی می خواهند که مصرف کافئین را محدود کنند و به سراغ قهوه بدون کافئین می روند و جایگزین خوبی برای قهوه معمولی به حساب می آید.

در ادامه اطلاعاتی در مورد قهوه بدون کافئین را می خوانید و می توانید از خواص آن بیشتر بهره مند شوید.

قهوه بدون کافئین

قهوه بدون کافئین از دانه های قهوه که حداقل 97 درصد کافئین آنها را حذف نموده اند به دست می آید. روش های مختلفی برای کاهش کافئین قهوه وجود دارد که بسیاری از آنها مبتنی بر آب، حلال های آلی یا دی اکسید کربن هستند. لوبیاهای قهوه را در حلال می شویند تا کافئین از آنها خارج گردد، سپس حلال را جدا می کنند.

اما روش دیگری برای کاهش کافئین وجود دارد که به آن آب سوئیس می گویند و در طی این عمل، دی اکسید کربن یا فیلتر زغال سنگ برای جدا کردن کافئین استفاده می کنند.

حذف کردن کافئین قبل از برشه و آسیاب کردن لوبیاهای قهوه انجام می گیرد. ارزش غذایی قهوه حاصل از نظر بسیاری از مواد مغذی، به جز کافئین تقریبا شبیه به قهوه معمولی است ولی طعم و عطر آن مقداری ملایم تر است و رنگ آن بسته به این که از چه ورشی استفاده شده است میتواند تغییر کند.

قهوه بدون کافئین رای افرادی که به طعن تلخ و بوی قهوه معمولی حساس می باشند خوشایندتر از قهوه معمولی است.

میزان کافئین موجود در قهوه بدون کافئین

قهوه بدون کافئین، به صورت کامل بدون کافئین نیست و معمولا حدود 3 میلی گرم کافئین در هر فنجان آن وجود دارد که این میزان در قهوه های مختلف متفاوت می باشد. هر فنجان 180 میلی لیتری قهوه بدون کافئین بین 0 تا 7 میلی گرک کافئین دارد. اما یک فنجان قهوه معمولی می تواند بین 70 تا 140 میلی گرم کافئین داشته باشد که به نوع قهوه و طرز تهیه آن بستگی دارد.

بخوانید: قهوه فرانسه | آموزش طرز تهیه قهوه فرانسه نوشیدنی معروف و خوش طعم

قهوه بدون کافئین دارای آنتی اکسیدان و مواد مفید

قهوه دارای آنتی اکسیدان زیادی است و یکی از نگرانی هایی که افراد در مورد قهوه بدون کافئین دارند، این است که آیا این قهوه خاصیت آنتی اکسیدانی خود را از دست داده است و یا آنتی اکسیدان مناسب را دارد یا خیر؟

قهوه بدون کافئین از لحاظ داشتن آنتی اکسیدان، کاملا شبیه به قهوه معمولی است ولی شاید بعضی از آنتی اکسیدان ها در طی فرآیند کاهش کافئین به مقداری کمتر و تا 15 درصد هم کاهش پیدا کنند.

آنتی اکسیدان هایی که در قهوه معمولی و بدون کافئین وجود دارند از نوع اسیدهای هیدروسینامیک  و پلی فنل هستند. آنتی اکسیدان ها توانایی خوبی در خنثی کردن اثر مولوکول های مضر به نام رادیکال های آزاد دارند و باعص کاهش استرس اکسیداتیو و محافظت بدن در مقابل بیماری های قلبی، سرطان و دیابت نوع 2 کمک می کنند.

ثهوه بدون کافئین دارای مقداری مواد مغذی نیز می باشد و برای مثال یک فنجان قهوه بدون کافئین دم کرده 2.4 درصد نیاز روزانه بدن به منیزیم، 2.5 درصد نیاز روزانه به نیاسین و ویتامین B3 و 4.8 درصد نیاز پتاسیم بدن را تامین می کند. این مقادیر ممکن است خیلی زیاد به نظر نرسند ولی وقتی که روزانه 2 تا 3 فنجان قهوه بنوشید بدون شک مزان قابل توجهی است.

خواص قهوه بدون کافئین

نوشیدن قهوه برای سلامت بدن مفید است و بسیار خواص دارد که به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان و دیگر مواد موجود در آن است. در مورد خواص قهوه بدون کافئین اطلاعات زیادی در دست نیست و مطالعات زیادی بر روی قهوه بدون کافئین انجام نشده است. در ادامه در مورد فواید قهوه بدون کافئین می خوانید.

بیماری عصبی و پیری

مصرف کردن قهوه معمولی و بدون کافئین هر دو تاثیر مثبت روی کاهش خطر زوال ذهنی ناشی از افزایش سن دارند. قهوه فاقد کافئین از سلول های مغز و اعصاب محافظت می کند و از پیشرفت بعضی از بیماری ها مانند آلزایمر و پارکینسون هم جلوگیری می کند. این خاصیت خوب قهوه از اسید کلروژنیک در آن نشات می گیرد ولی کافئین  نیز به تنهایی با کاهش خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری های عصبی مرتبط است. اقرادی که مرتب قهوه معمولی می نوشند خیلی کمتر به آلزایمر و پارکینسون مبتلا می شوند.

سوزش سر دل

دیگر عارضه نوشیدن قهوه، سوزش سر دل است که به آن رفلاکس اسید معده می گوند. خیلی از افراد دچار این مشکل می شوند در حالی که میل کردن قهوه بدون کافئین می تواند این مشکل را تسکین دهد. قهوه فاقد کافئین باعث کاهش رفلاکس اسید نسبت به قهوه معمولی می شود.

مطلب پیشنهادی: با خواص و مضرات قهوه آشنا شوید + 10 خاصیت ویژه قهوه

سرطان مقعد

نوشیدن 2 و یا چند قهوه بدون کافئین در طول روز می تواند خطر ابتلا به سرطان های ناحیه مقعد را به نصف کاهش دهد.

دیابت نوع 2

نوشیدن قهوه معمولی و بدون کافئین خطر ابتلا به دیات نوع دوم را کاهش می دهد، این کاهش در حدود 7 به ازای مصرف روزانه یک فنجان قهوه می باشد که نشان می دهد عواملی به غیر از کافئین در خواص ضد دیابتی قهوه موثر می باشند.

عملکرد کبد

قهوه بدون کافئین خطر مرگ زودرس را به مقداری اندک ولی قابل توجه کاهش می دهد و با کاهش خطر مرگ ناشی از سکته مغزی و بیماری های قلبی مرتبط می باشد. قهوه بدون کافئین روی عملکرد کبد معلوم نیست چه تاثیری دارد و این نوع قهوه باعص کاهش سطح آنزیم های کبدی می شود که می تواند تاثیر محافظتی داشته باشد.

مرگ زودرس

میل کردن قهوه بدون کافئین خطر مرگ زودرس را به مقداری کم ولی قابل توجه کاهش می دهد و با کاهش خطر مرگ ناشی از سکته مغزی و بیماری های قلبی مرتبط می باشد.

 

مزایای قهوه معمولی نسبت به قهوه فاید کافئین

یکی از خواص مهم قهوه که تمام قهوه خورها آن را تجربه کرده اند تاثیر تحریک کنندگی آن است، نوشیدنی قهوه هوشیاری را بیشتر می کند و خستگی را هم کمتر می کند که همگی به دلیل کافئین طبیعی قهوه هستند.

قهوه معمولی به دلیل کافئین زیادی که نسبت به قهوه بدون کافئین دارد مزایایی دارد که عبارتند از:

بهبود خلق و خوافزای سرعت واکنش عصبیافزایش حافظه و عملکرد ذهنافزایش سوخت و ساز بدن و چربی سوزیبهبود عملکرد ورزشیکاهش ابتلا به افسردگی های خفیف و افکار خودکشی در خانم هاکاهش خطر ابتلا به سیروز کبدی و یا آسیب کبدی مرحله آخر

مطلب پیشنهادی: مصرف قهوه با معده خالی + خوردن قهوه به صورت ناشتا چه مضراتی دارد؟

قهوه معمولی بهتر است یا قهوه بدون کافئین؟

بدن هر فردی قادل به تحمل میزان خاصی از کافئین است. بعضی از افراد با نوشیدن یک فنجان قهوه معمولی در روز مقدار مورد نیاز کافئین را دریافت می کنند و ممکن است برای آنها حتی زیاد هم باشد ولی بعضی دیگر باید چند فنجان بنوشند تا حالشان خوب شود. با وجود تفاوت تحمل افراد، توصیه شده است که افراد بزرگسال سالم بیش از 400 میلی گرم کافئین که معادل 4 فنجان قهوه است مصرف نکنند.

زیاده روی در مصرف کردن کافئین می تواند باعث افزایش فشار خون و بی خوابی شود و می تواند خطر ابتلا به بیماریه ای قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد. کافئین زیاد می تواند سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار دهد و باعث بی قراری، اضطراب، مشکلات گوارشی، آریتمی قلب یا مشکل خواب در افراد حساس شود.

چه کسانی کافئین مصرف نکنند و قهوه بدون کافئین بخورند؟

افرادی که به کافئین حساس هستندافرادی که دچار بیماری خاص هستند و رژیم های غذایی کم کافئین دارندافرادی که داروهای خاص مصرف می کنند و کافئین ممکن است با دارویشان تداخل پیدا کندزنان باردار و شیردهافراد نوجوان و کودکانافرادی که دچار بی خوابی و اضطراب هستند

منبع: healthline

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب