این روزها کنسولهای دیجیتال بیش از پیش در دنیای ویدئوگیم با محبوبیت و استقبال مواجه هستند و دلیل آن را میتوان مشخصات و عملکرد مناسب و البته قیمت مقرون بصرفه دانست که حدودا 100 دلار کمتر از کنسول با دیسک درایو است. اگر قصد دارید بدانید کنسولهای دیجیتال در سال 2022 ارزش خرید دارند یا خیر، این مقاله از را از دست ندهید.
شروع قصه
کنسولهای دیجیتال فاقد دیسک درایو هستند لذا به لحاظ حجم از کنسولهای دیسکخور کوچکترند. اگر کنسول دیجیتال دارید، بازی مدنظرتان را بایستی از فروشگاههای آنلاین خریداری کنید.
در سال 2009 پلیاستیشن اقدام به عرضه نسخه دیجیتال کنسول محبوب PSP نمود. PSP Go با طراحی کوچکتر، قابلیت حمل بالاتری داشت و با بهره بردن از لوازم جانبی جالبی چون کابل AV برای مشاهده بازی در تلویزیون، حقیقتا از زمانه خود جلوتر بود. PSP Go از کنترلر DualShock 3 پشتیبانی میکرد و قادر بودید حافظه داخلی آن را تا 16 گیگابایت ارتقاء دهید. ایده کنسول دیجیتالی، آن روزها چندان با استقبال کاربران مواجه نشد؛ بازیکنان عادت به خریداری بازی از فروشگاه آنلاین نداشتند و اگرچه حجم بازیهای PSP Go بیشتر از چند صد مگابایت نبود اما دانلود آنها زمان زیادی طلب میکرد.
چرا کنسول دیجیتال بخریم؟
اولین مزیت کنسولهای دیجیتال، قیمت پایینتر آنها در مقایسه با کنسولهای دیسکخور است. کنسول دیجیتال PS5 هماکنون 100 دلار ارزانتر از PS5 با دیسک درایو است در حالی که از مشخصات عملکردی یکسانی از جمله SSD با ظرفیت 825 گیگابایت و GPU و CPU قدرتمند بهره میبرد. Xbox Series S نیز 200 تا 299 دلار از Xbox Series X ارزانتر است؛ البته اکسباکس سری X قدرت پردازش بالاتر و فضای ذخیرهسازی بیشتری نسبت به سری S دارد و بر خلاف خروجی 1440p در اکسباکس سری S، قادرید از آن خروجی 8K بگیرید. البته در دنیای اکسباکس، Xbox Game Pass کنسول دیجیتال را به انتخابی عاقلانه بدل کرده است چرا که از هزینههای خرید نسخه فیزیکی بازیها به شدت میکاهد و ضمنا مجبور نیستید پس از اتمام یک بازی، در به در به دنبال خریدار دیسک بازی خود باشید.
پیش از خرید به نکات زیر توجه کنید
بله، مزایای کنسولهای دیجیتال قابل چشمپوشی نیست اما پیش از اقدام به خرید، به این موارد توجه داشته باشید:
فضای هارد درایو
بازیهای کنسول دیجیتال در هارد درایو آن ذخیره میشوند پس بایستی حسابی مراقب حجم باقیمانده هارد کنسول خود باشید. Xbox Series S دارای SSD به ظرفیت 512 گیگابایت است که حدودا 148 گیگابایت آن برای سیستم عامل است و 364 گیگابایت فضا برای ذخیرهسازی بازیها باقی میماند. ممکن است این حجم ذخیرهسازی را مناسب بدانید اما واقعیت این است که فضای 364 گیگابایتی صرفا برای ذخیره 5 بازی کفایت میکند. به عنوان مثال Call of Duty: Black Ops Cold War به تنهایی بخش زیادی از آن را به خود اختصاص میدهد. اگرچه اکسباکس سری S از حافظه خارجی پشتیبانی میکند اما قیمت هارد 1 ترابایتی Seagate حدودا 220 دلار است. پس اگر عادت دارید چندین بازی را همزمان به پیش ببرید، شاید کنسول دیجیتال مناسب شما نباشد.
سرویسهای استریم
امروزه یکی از بزرگترین مزایای کنسولهای دیجیتال، امکان بهرهگیری از سرویسهای آنلاین نظیر Game Pass و PS Now است. دارندگان اکسباکس میتوانند با پرداخت ماهیانه 14.99 دلار به صورت نامحدود از بازیهای مورد علاقه خود در سرویس Xbox Game Pass لذت ببرند. اکسباکس حتی برخی از محبوبترین انحصاریهای خود نظیر Halo Infinite را در این سرویس بصورت رایگان عرضه کرده است. این معاملهای بینظیر برای کسانی است که نمیخواهند 60 دلار برای خریداری نسخه فیزیکی یک بازی triple-A بپردازند. پلیاستیشن نیز خدمات مشابهی را در سرویسهای PS Now و PS Plus ارائه میدهد.
شما میتوانید به جای پرداخت هزینه اشتراک در این سرویسها، هر بازی را که میخواهید از فروشگاه آنلاین خریداری کنید اما اگر بعدا آن بازی را تمام کنید یا نسبت به آن بیعلاقه شوید، نسبت به پولی که برای خریدن آن پرداختهاید قطعا ضرر کردهاید. اما در سرویسهای اشتراکی، چنین موضوعی رخ نخواهد داد و قادرید هر بازی را هر زمان که بخواهید، رها کنید و بدون پرداخت هیچگونه هزینه اضافی به سراغ بازی دیگری بروید.
تجربه بازیهای قدیمی و نوستالژیک
خوشبختانه کنسولهای دیجیتال به کمک سرویسهای اشتراکی امکان تجربه آسان بازیهای قدیمی و نوستالژیک را فراهم میکنند. اگر پلیاستیشن دارید، با پرداخت ماهیانه 10 دلار جزء مشترکین PS Now شوید و از صدها بازی PS2 و PS3 و PS4 لذت ببرید. در اکسباکس نیز اوضاع از این قرار است؛ سرویس Xbox Game Pass میزبان شماری از بازیهای Xbox 360 و original Xbox است. البته اگر به دنبال تجربه یک بازی نوستالژیک از نسلهای گذشته کنسول خود هستید، تضمینی برای اضافه شدن آن در سرویس اشتراکی نیست لذا ممکن است اکسباکس و پلیاستیشن دستتان را در پوست گردو بگذارند با گذر زمان، از اضافه شدن بازی مدنظرتان به سرویس اشتراکی ناامید شوید.
نسخه فیزیکی؛ مزایا و معایب
بله، اشتراک در سرویسهایی چون Xbox Game Pass در مقایسه با هزینه خریداری نسخه فیزیکی بازی بسیار مقرون بصرفه است اما اگر بازی مدنظرتان در سرویس اشتراکی موجود نبود چه باید کرد؟
به علاوه، این را به یاد داشته باشید که پیشسفارش یک بازی دیجیتال ممکن است تعدادی DLC انحصاری در اختیارتان بگذارد اما پیشسفارش نسخه غیردیجیتالی ممکن است آیتمهای جذابی را نظیر کتاب، هندزفری و غیره به ارمغان آورد. به علاوه، خرید نسخه فیزیکی بازی به معنای مالکیت شما بر آن است لذا میتوانید آن را همیشه با خود داشته باشید و حتی به دوستانتان قرض یا هدیه دهید اما چنین چیزی در خصوص نسخه دیجیتالی بازیها میسر نیست چرا که شما مالک نسخه دیجیتالی بازی نیستید، بلکه صرفا مشترک سرویس خواهید شد و اگر سرویس بخواهد یک بازی را از سرویس حذف و یا سرویس را به کلی از دسترس خارج کند، کاری از دستتان برنمیآید.
نظر شما در خصوص مزایا و معایب کنسولهای دیجیتال چیست؟ لطفا آن را با ما و کاربران به اشتراک بگذارید.
مطلب پیشنهادی:3 11 نکته که برای زنده ماندن در Resident Evil Village باید بدانیدنکاتی که ای کاش از ابتدا میدانستیم