بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
قیمه نذری برای 40 نفر را از این سایت دریافت کنید.
نکات و مقادیر پخت قیمه نذری برای 40 پرس • دونفره
من تا به حال قیمه نذری نپخته بودم. راستش رو بخواید فکر میکردم خیلی سخت باشه و به همین دلیل سراغش نمی رفتم. این بار با همسر نیت کردیم با تعداد کم پلو و قیمه نذری بدیم. البته ما همیشه نذری هامون تعدادش کم هست. دعا کنید خدا توان نذری دادن های بزرگ رو بهمون بده. قیمه نذری هم اصلا سخت نبود. یعنی سختیش استرسی بود که برای مراحل کار میکشیدم که پخته، نپخته، جا افتاده، نیفتاده و این صحبتا.. وگرنه این روشی که من پختم، خورشت سخت و پر دردسری نبود.
نکات و مقادیر پخت قیمه نذری برای 40 پرس
آپدیت 1 شهریور 1399 تبادل نظر مطالعه در 5 دقیقه معصومه رجایی
در دانشگاه معماری خوندم ولی چون علاقم به هنر و تجربه کردن خیلی زیاده سعی کردم از هر چیزی که برام جذابه کمی یاد بگیرم و اینجا با شما به اشتراک بذارم.
قیمه نذری آماده سازی: 1 ساعت پخت: 3 ساعت کل: 4 ساعت کالری: 225 کالری تعداد سرو: 40 پرس
سلام، حالتون چطوره؟ ایام شهادت اباعبدالله رو بهتون تسلیت میگم.
من تا به حال قیمه نذری نپخته بودم. راستش رو بخواید فکر میکردم خیلی سخت باشه و به همین دلیل سراغش نمی رفتم. این بار با همسر نیت کردیم با تعداد کم پلو و قیمه نذری بدیم. البته ما همیشه نذری هامون تعدادش کم هست. دعا کنید خدا توان نذری دادن های بزرگ رو بهمون بده. قیمه نذری هم اصلا سخت نبود. یعنی سختیش استرسی بود که برای مراحل کار میکشیدم که پخته، نپخته، جا افتاده، نیفتاده و این صحبتا.. وگرنه این روشی که من پختم، خورشت سخت و پر دردسری نبود.
طرز تهیه قیمه نذری
خب برای این قیمه من در نظرم بود چیری جدود 20-30 تا نیم پرس تهیه کنم. اما بعد از اینکه این مقادیر رو پختم و توی ظرف ها ریختیم، متوجه شدم این مقادیر برای حدود 40 پرس کامل غذا کافیه.
فهرست مطالب
مواد لازم برای قیمه نذری
گوشت بدون استخوان (من از گوشت گوسفندی استفاده کردم) 1/5 کیلو
لپه 600 گرم پیاز 3 عدد سیب زمینی 3 عدد رب گوجه نیم کیلو لیمو عمانی 10 عدد
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
نمک حدود 3 قاشق غذاخوری (حتما کم کم اضافه کنید و بچشید)
فلفل سیاه 1 قاشق غذاخوری سرخالی
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
دارچین نصف قاشق غذاخوری
محلول زعفران دم کرده 3 قاشق غذا خوری
مراحل تهیه قیمه نذری
خب با بسم الله شروع میکنیم. لپه رو از شب قبل خیس میکنیم و تا فردا صبحش دو بار آبش رو عوض میکنیم.
فرداش صبح زود پیاز ها رو ریز خرد میکنیم و میریزیم توی قابلمه ای که قطرش 30 سانت هست (با این مقادیر، این قابلمه کاملا پر میشه ولی اندازه ش کافیه). مقداری روغن میریزیم روی پیاز ها و زردچوبه رو اضافه میکنیم و پیاز رو تفت میدیم.
کمی که رنگ پیاز شیشه ای شد گوشت هایی که به اندازه های 2 سانتی خرد کردیم رو اضافه میکنیم و بهش فلفل سیاه رو اضافه میکنیم. گوشت ها رو در روغن و پیاز تفت میدیم. اونقدری که رنگ گوشت تغییر کنه و کمی هم جمع بشه و خودش رو بگیره.
لپه های خیس خورده رو آبکش میکنیم تا آب اضافیش خارج بشه و به گوشت در حال تفت خوردن اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم.
3/4 قابلمه رو پر از آب میکنیم و در قابلمه رو میذاریم تا گوشت و لپه باهم بپزه.
بعد از حدود 2 ساعت میریم سراغش و تست میکنیم که گوشت و لپه 90 درصد پخته باشه، اگه نپخته بودن باز هم زمان میدیم تا روی حرارت ملایم آروم قل بزنه و بپزه.
من سیب زمینی ها رو هم در همین مرحله قبل از اینکه رب رو اضافه کنم در حد کم سرخ کردم و به خورشت اضافه کردم. در ادامه مطلب نکات رو در مورد سیب زمینی بخونید.
بعد از اینکه گوشت و لپه پخته بودن حدودا، رب رو در مقداری روغن تفت میدیم و بهش دارچین میزنیم و به خورشت اضافه میکنیم. نمک و پیاز داغ(نکات رو بخونید) رو هم در همین مرحله اضافه میکنیم.
مراحل تهیه قیمه نذری
حدود 10 عدد لیمو عمانی رو با چنگال سوراخ سوراخ میکنیم و به خورشت اضافه میکنیم. میتونید به جای لیموی کامل از پرک لیمو استفاده کنید که طعم و ترشی بیشتری داره. البته لیمو عمانی با پوست یه عطر خاصی به خورشت میده و یه تلخی خاصی که خیلی ها عاشقشن و خیلی ها هم دوستش ندارن. دقیقا مثل من و مرتضی که من دوست ندارم و مرتضی عاشقشه ?
اضافه کردن زعفران سلیقه ای هست اما اگه اضافه کنید عطر خوبی به خورشتتون میده.
حالا دوباره در قابلمه رو میذاریم و اجازه میدیم باز هم یک ساعتی آروم قل بزنه. شاید به زمان کمی بیشتری برای جا افتادن احتیاج داشته باشه.
نهایتا هم لیمو عمانی ها رو کمی فشار دادم تا ترشی شون وارد خورشت بشه. بعد هم روی برنج هایی که ریخته بودم توی ظروف یکبار مصرف خورشت رو ریختیم و روشون هم یه دونه قاشق گذاشتیم و در ظرف ها رو بستیم.
قیمه نذری
نکات مهم پخت قیمه نذری
سعی کنید آب زیادی توی خورشتتون نریزید به جاش با حرارت ملایم کار کنید که خوب جا بی افته. هر جا هم که حس کردی آب خورشتتون خیلی کمه حتما از آب جوش استفاده کنید. آب سرد از کیفیت خورشتتون کم میکنه.
در مورد سیب زمینی ها میدونید که سیب زمینی سرخ شده رو روی خورشت قیمه میریزن موقع سرو کردن. اما از اونجا که سیب زمینی سرخ کرده بعد از زمان کوتاهی بیات میشه، من سیب زمینی رو توی خورشت ریختم و از نتیجه ش هم راضی بودم. هم به لعاب دار بودن خورشت کمک کرد و هم اینکه مشکل بیات شدگی براش پیش نمیاد. شما میتونید به صلاح دید خودتون این مرحله رو تغییر بدید.
در مورد پیاز و پیاز داغ، هر دوی این موارد خوبه که توی قیمه استفاده بشن. پیاز تازه برای تفت دادن و پخته شدن با گوشت. پیاز داغ به معنی پیازی که کاملا سرخ شده و قهوه ای رنگ هست، طعم ویژه ای به خورشت قیمه میده که بهتره اضافه بشه. البته اگه حذف بشه هم مشکلی برای خورشتتون پیش نمیاد.
3.9/5 - (19 امتیاز)
امتیازت به این مطلب چنده؟
3.9/5 - (19 امتیاز)
اینجا هستی: دونفره > آشپزی > خورشت > نکات و مقادیر پخت قیمه نذری برای 40 پرس
منبع مطلب : www.2nafare.com
دستور پخت قیمه نذری برای ۴۰ نفر
از مهمترین مواد تشکیل دهنده قیمه نذری میتوان به رب گوجه فرنگی، پیاز، لپه و گوشت قرمز اشاره کرد. مهمترین چاشنی و طعم دهندههایی که در قیمه استفاده میشود، لیمو عمانی و دارچین است.
از مهمترین مواد تشکیل دهنده قیمه نذری میتوان به رب گوجه فرنگی، پیاز، لپه و گوشت قرمز اشاره کرد. مهمترین چاشنی و طعم دهندههایی که در قیمه استفاده میشود، لیمو عمانی و دارچین است.
صفحه نخست غذا و آشپزی کد خبر: ۹۷۱۴۴ بازدید : ۱۲۶۶۱
۲۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۵
خوردن غذای نذری بعد از عزاداری در هیئتهای امام حسین از آن لحظههای شیرین است که به جان آدم میچسبد و طعم این لحظه و این غذا را در هیچ کدام از روزهای سال نمیتوان یافت.
نذری دادن به بخشی از فرهنگ عزاداری ایران تبدیل شده است. اکنون با وجود مشکلات کرونا و نبود شرایط برای برپایی هیئتهای گسترده در ایام سوگواری ماه محرم با پختن نذری و پخش آن با رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوان به یاد شهدای کربلا هیئت خانگی برپا کرد.
خواندنی ها
کرونا و مُحرمِ محرومان
طرز تهیه نخود آب؛ مقوی و خوش طعم
دستور پخت فلافل خوشمزه
طرز تهیه روغن دنبه
در این مطلب قصد داریم به طرز تهیه قیمه نذری برای ۴۰ نفر به همراه نکات و ترفندهایی که در خوشمزهتر شدن این غذا موثر است، بپردازیم.
خورشت قیمه از معروفترین غذاهای ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذای خوشمزه علاوه بر اینکه در وعدههای غذایی هر خانواده جا دارد، در مناسبتهای مختلف از جمله ماه محرم به عنوان نذری توزیع میشود. از مهمترین مواد تشکیل دهنده قیمه نذری میتوان به رب گوجه فرنگی، پیاز، لپه و گوشت قرمز اشاره کرد. مهمترین چاشنی و طعم دهندههایی که در قیمه استفاده میشود، لیمو عمانی و دارچین است.
مواد لازم برای قیمه نذری
گوشت بدون استخوان ۲ کیلو
• لپه ۱ کیلو • پیاز ۵ عدد • سیب زمینی ۵ عدد • رب گوجه ۱ کیلو • لیمو عمانی ۱۰ عدد
• پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
• نمک حدود ۳ قاشق غذاخوری (حتما کم کم اضافه کنید و بچشید)
• فلفل سیاه ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
• زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
• دارچین نصف قاشق غذاخوری
• محلول زعفران دم کرده ۳ قاشق غذا خوری
طرز تهیه قیمه نذری
پس از اینکه مواد لازم را برای قیمه نذری آماده کردیم، در این بخش میخواهیم به دستور پخت این قیمه خوشمزه نذری به صورت مرحله به مرحله بپردازیم.
• پیازها را خُرد کرده و گوشتها را تیکه کنید.
• پیاز را در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
• گوشت خُرد شده را به پیازها اضافه کنید. چربی اضافی گوشت را برای خوشطعم شدن خورشت از آن جدا نکنید.
• پس از تغییر رنگ جزئی گوشت میتوانید زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید.
• در این مرحله لپه را اضافه کرده و تفت میدهیم سپس رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم.
• برای خورشت قیمه نذری مناسب میزان آب روی مواد در انتهای پخت باید به اندازه ۵ سانتیمتر باشد.
• خورشت قیمه شما وقتی به خوبی جا نیفتاده باشد، کف ایجاد شده روی آن زرد رنگ میباشد.
• مقداری از زعفران را هنگام پخت و بقیه آن را با گلاب را در انتهای کار به خورش اضافه کنید.
• لیمو عمانی را نیز در انتهای کار به خورش قیمه اضافه نمایید.
• در آخر سیب زمینی را پوست بگیرید، خلالی خرد کنید، بعد سرخ کرده و در کنار خورشت نوش جان کنید.
بله، به همین سادگی قیمه نذری ما آماده شده است بنابراین میتوان آن را مورد استفاده قرار داد.
فوت فن طعم دلچسب قیمه نذری
رعایت این نکات نیز به هرچه خوشمزهتر شدن این غذای اصیل ایرانی کمک میکند:
۱. گوشتی که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار میگیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه میشود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه میکنم.
۲. ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزهای سرو کرد تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.
۳. هرگز در خورشتان آبلیمو نریزید بلکه آن را با لیموعمانی و رب گوجهفرنگی ترش مزهدار کنید. یادتان باشد که برخی از ربهای گوجهفرنگی ترش مزه هستند و میتوانند به هر چه خوشطعم شدن خورش کمک کنند.
۴. برای آماده کردن لپه، بعد از خیساندن، آنها را چند دقیقه در آب بجوشانید و کف سیاه حاصل از جوشیدن را بگیرید تا بوی خاص آن از بین برود و افزودن این لپهها به خورش، طعم بهتری به آن خواهد داد. در غیر این صورت لپهها را به همراه گوشت تفت دهید و سپس آب را در خورش بریزید تا مواد در کنار هم بپزند و لپهها شکل خود را از دست ندهند.
۵. رب گوجهفرنگی و زعفران از عوامل رنگ دهنده به این خورش هستند و افزودن کمی دارچین به غذا طعم بهتری به آن خواهد داد.
۶. لیمو عمانیها را ۲۰ دقیقه قبل از سرو به خورش اضافه کنید، زیرا زود انداختن آنها باعث تلخی خورش میشود. دیر انداختن آنها باعث میشود که غذا طعم لیموعمانی پیدا نکند.
۷. هرگز روی خورش قیمه، چیپس خلالی نریزید بلکه خودتان خلالهای سیبزمینی تازه را سرخ و همراه غذا سرو کنید.
۸. انداختن ۲ عدد گوجهفرنگی قاچ شده در خورش، هم طعم بهتری به این غذا میدهد هم باعث میشود تا این خورش رنگ بهتری پیدا کند.
۹. این غذا باید با یک بشقاب سبزی خوردن و برنج زعفرانی سرو شود. تهدیگ برنج هم باید از نوع نانی باشد، زیرا این غذا با خلالهای سیبزمینی سرو میشود پس نباید تهدیگ غذا را هم سیبزمینی گذاشت. به خاطر داشته باشید که گذشتن تهدیگ نان در کنار این خورش طعم به یادماندنیای به آن خواهد داد.
۱۰. نوشیدنیای که به شما پیشنهاد میکنم با این خورش میل کنید، دوغ، شربت بهلیمو و شربت گل سرخ است که با نوشیدن آنها وعده غذاییتان کامل خواهد شد.
۱۱. برای اینکه عصاره لیمو عمانی به طور کامل به خُرد خورشت برود و طعم دلچسبی به آن بدهد، لازم است قبل از اینکه آن را به خورشت اضافه کنید چند سوراخ بر روی آن ایجاد کنید.
۱۲. برای بهتر پخته شدن لپه و همچنین اینکه نفخ آن گرفته شود، لازم است در حدود ۲۴ ساعت قبل لپهها را خیس کنیم.
منبع مطلب : faradeed.ir