مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
اعمال شب و روز مباهله را از این سایت دریافت کنید.
اعمال شب و روز «مباهله»
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: یکی از ارزشمندترین اعمالی که میتوان در روز مباهله انجام داد روزه گرفتن است، روزه همواره به عنوان نمادی از شکرگزاری در فرهنگ اسلامی مطرح شده است، متدینین نیز هرگاه اتفاق و یا رویدادی خوب و ارزشمند را تجربه میکردند روزه میگرفتند.
اعمال شب و روز «مباهله»
۲۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۰:۰۲ کد خبر: ۶۴۶۴۲۷ دسته بندی: ادبیات، دین و اندیشه، فرهنگی
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: یکی از ارزشمندترین اعمالی که میتوان در روز مباهله انجام داد روزه گرفتن است، روزه همواره به عنوان نمادی از شکرگزاری در فرهنگ اسلامی مطرح شده است، متدینین نیز هرگاه اتفاق و یا رویدادی خوب و ارزشمند را تجربه میکردند روزه میگرفتند.
سلمان حسین زاده در گفتوگو با پیرامون روز مباهله گفت: روز مباهله تاکیدی است بر ولایت اهل بیت «پیامبر اکرم (ص)» که در تاریخ اسلام ثبت شده است.
وی پیرامون مباهله ابراز کرد: مباهله در حقیقت نوعی برخورد میان حق و باطل است، بدین ترتیب که گروهی عزیزترین کسانشان را در مقابل گروه دیگر قرار داده و از خداوند میخواهند تا گروهی را که دروغ گفتهاند را از بین ببرد، این نفرین دروغگویان را به خواست خدا نابود میکند، مباهله در زمان «پیامبراکرم (ص)» بین نصرانیان نجران و «خاتم المرسلین (ص)» شکل گرفت.
حسین زاده در همین راستا ادامه داد: نصرانیان نجران برای دیدار «پیامبراکرم (ص)» به مکه رفتند آنها میدانستند که «پیامبراکرم (ص)» بر حق است، ولی با این حال اسلام را نپذیرفتند و در عین حال تاکید کردند که حضرت عیسی پسر خداست، خداوند نیز در آیه ۶۱ سوره عمران فرموده است: «فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْکَاذِبِینَ، پس هر کس با تو درباره عیسی در مقام مجادله برآید بعد از آنکه به احوال او آگاهی یافتی، بگو: بیایید ما و شما فرزندان و زنان و کسانی را که به منزله خودمان هستند بخوانیم، سپس به مباهله برخیزیم (در حق یکدیگر نفرین کنیم) تا دروغگویان (و کافران) را به لعن و عذاب خدا گرفتار سازیم.»
وی ابراز کرد: آیه ۶۱ سوره عمران نازل شد تا بر حق بودن پیامبر و گفتار او را مورد تایید قرار دهد.
این کارشناس علوم قرآنی به رویدادهای روز مباهله اشاره و تصریح کرد: در روزی که قرار بود مباهله رخ دهد «پیامبراکرم (ص)» عزیزترین کسانش را که همان «اهل بیت (ع)» یعنی «امیرالمومنین (ع)»، حضرت «زهرا (س)» و «حسنین (ع)» بودند با خود همراه کرد، طرف مقابل که مسیحیان بودند نیز باید عزیزترین نزدیکانشان را با خود به همراه میآوردند تا یکدیگر را نفرین کنند، اما هنگامی که مسیحیان نجران متوجه شدند «پیامبراکرم (ص)»، «اهل بیت (ع)» و عزیزترین نزدیکانشان را به همراه آورده است از این کار منصرف شدند، زیرا میدانستند «اهل بیت (ع)» و بیاناتش بر حق است.
وی به پیام روز مباهله اشاره و تاکید کرد: در روز مباهله «اهل بیت (ع)» عزیزترین کسانش را با خود همراه کرد این مهم نشان میدهد که ارزش و جایگاه تک تک این افراد در کجا قرار دارد و در عین حال تاکیدی بر ولایت «امیرالمومنین (ع)» و اهمیت ایشان است.
وی به اعمال روز مباهله اشاره و تاکید کرد: یکی از ارزشمندترین اعمالی که میتوان در روز مباهله انجام داد روزه گرفتن است، روزه همواره به عنوان نمادی از شکرگزاری در فرهنگ اسلامی مطرح شده است، متدینین نیز هرگاه اتفاق و یا رویدادی خوب و ارزشمند را تجربه میکردند روزه میگرفتند.
حسین زاده به سایر اعمال روز مباهله اشاره و خاطرنشان کرد: خواندن دو رکعت نماز، که همانند نماز روز عید غدیر است، همچنین خواندن زیارت «امیرالمومنین (ع)» و زیارت جامعه پر فضیلت است، دعایی نیز در کتاب «مصباح» از حضرت صادق علیه السّلام روایت شده که عبارتست از «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ مِنْ بَهَائِکَ بِأَبْهَاهُ وَ کُلُّ بَهَائِکَ بَهِیٌّ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِبَهَائِکَ کُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ مِنْ جَلالِکَ بِأَجَلِّهِ وَ کُلُّ جَلالِکَ جَلِیلٌ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِجَلالِکَ کُلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ مِنْ جَمَالِکَ بِأَجْمَلِهِ وَ کُلُّ جَمَالِکَ جَمِیلٌ؛ خدایا از تو درخواست مى کنم از زیبایى ات به حق برترین مرتبه زیبایى ات، و همه مراتب آن زیباست، خدایا از تو درخواست میکنم به همه مراتب زیباییات. خدایا از تو درخواست مى کنم از بزرگى ات به حق برترین مرتبه بزرگى ات، و همه مراتب بزرگى ات بزرگ است، خدایا از تو درخواست میکنم به همه مراتب عظمتت. خدایا از تو درخواست میکنم از جمالت، به حق برترین مرتبه جمالت، و همه مراتب جمال تو جمیل است، خدایا از تو درخواست میکنم به همه مراتب جمالت.
منبع مطلب : www.mizan.news
فضیلت و اعمال روز مباهله
همزمان با فرا رسیدن روز 24 ماه ذیالحجه (مباهله)، اعمال به این روز منتشر شد.
فضیلت و اعمال روز مباهله
۲۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۵اخبار فرهنگیاخبار دین ، قرآن و اندیشه
همزمان با فرا رسیدن روز ۲۴ ماه ذیالحجه (مباهله)، اعمال به این روز منتشر شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جمعه 24 مرداد و 24 ذیالحجه مصادف با روز مباهله است. مفسران و محدثان شیعه و سنی تصریح کردهاند که آیه مباهله (آیه 61 آلعمران) در حق اهلبیت پیامبر(ص) نازل شده است و پیامبر کسانی را که همراه خود به میعادگاه برد، فرزندانش (حسن و حسین) و دخترش (فاطمه) و علی علیهمالسلام بودند. بر این اساس منظور از أَبْنَاءَنَا در آیه مدنظر، حسن و حسین هستند، همانطور که منظور از نسائنا فاطمه، و منظور از أَنفُسَنَا علی(ع) است. (تفسیر نمونه، ج2، ص 44؛ المیزان، ج3 - 4 ، ص 223).
در همین راستا و با توجه به اینکه در آستانۀ روز مباهله هستیم، اعمال مربوط به این روز بر اساس کتاب مفاتیح الجنان منتشر شده است.
روز بیستوچهارم [ذیالحجه] روزی است که رسول خدا صلیاللهعلیهوآله با نصارای نَجران مباهله کرد و پیش از مباهله عبا بر دوش مبارک گرفت و حضرت امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین علیهمالسلام را زیر عبا جا داد و گفت: پروردگارا هر پیامبری را اهلبیتی بوده که مخصوصترین خلق نسبت به او بودند، خدایا اینان اهلبیت من هستند، از ایشان شک و گناه را برطرف کن و پاک کن ایشان را پاک کردنی کامل، پس جبرائیل نازل شد و آیه تطهیر را در شأن ایشان فرود آورد.
آنگاه رسول خدا صلیاللهعلیهوآله آن چهار بزرگوار را برای مباهله به بیرون برد، چون نگاه نصاری بر ایشان افتاد و حقیقت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده کردند، جرأت بر مباهله را از دست داده و استدعای مصالحه و قبول جزیه کردند.
در این روز حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام در حال رکوع انگشتر خود را به سائل داد و آیه «إِنَّمٰا وَلِیُّکُمُ اللّٰهُ وَ رَسُولُهُ..» در شأن آن حضرت نازل شد. در هر صورت این روز دارای شرافت بسیاری است و در آن چند عمل وارد است:
اوّل:غسل.
دوّم:روزه گرفتن.
سوّم:خواندن دو رکعت نماز که در وقت و کیفیت و ثواب مانند «نماز روز عید غدیر» است و اینکه «آیتالکرسی» در نماز مباهله باید تا «هُمْ فِیهٰا خٰالِدُونَ» خوانده شود.
چهارم:خواندن دعای مباهله که شبیه به دعای سحر ماه رمضان است و شیخ طوسی و سید ابن طاووس نقل کردهاند، اما بین روایات آن دو بزرگوار اختلاف زیادی است و من روایت شیخ طوسی را در کتاب «مصباح» برگزیدهام که فرموده است: دعای روز مباهله همراه با فضیلت آن، از حضرت صادق علیهالسلام روایت شده و آن دعا این است:
اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ مِنْ بَهائِکَ بِأَبْهاهُ وَکُلُّ بَهائِکَ بَهِیٌّ، اللّٰهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِبَهائِکَ کُلِّهِ. اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ مِنْ جَلالِکَ بِأَجَلِّهِ وَکُلُّ جَلالِکَ جَلِیلٌ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ بِجَلالِکَ کُلِّهِ. اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ مِنْ جَمالِکَ بِأَجْمَلِهِ وَکُلُّ جَمالِکَ جَمِیلٌ ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ بَجَمالِکَ کُلِّهِ. اللّٰهُمَّ إِنِّى أَدْعُوکَ کَما أَمَرْتَنِى فَاسْتَجِبْ لِى کَما وَعَدْتَنِى.
خدایا از تو درخواست میکنم از زیباییات بهحق برترین مرتبه زیباییات و همه مراتب آن زیباست، خدایا از تو درخواست میکنم به همه مراتب زیباییات. خدایا از تو درخواست میکنم از بزرگیات بهحق برترین مرتبه بزرگیات و همه مراتب بزرگیات بزرگ است، خدایا از تو درخواست میکنم به همه مراتب عظمتت. خدایا از تو درخواست میکنم از جمالت، بهحق برترین مرتبه جمالت و همه مراتب جمال تو جمیل است، خدایا از تو درخواست میکنم به همه مراتب جمالت. خدایا تو را میخوانم چنانکه فرمان دادی، پس اجابتم کن چنانکه وعده فرمودی،
اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ مِنْ عَظَمَتِکَ بِأَعْظَمِها وَکُلُّ عَظَمَتِکَ عَظِیمَةٌ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ بِعَظَمَتِکَ کُلِّها. اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ مِنْ نُورِکَ بِأَ نْوَرِهِ وَکُلُّ نُورِکَ نَیِّرٌ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ بِنُورِکَ کُلِّهِ. اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ مِنْ رَحْمَتِکَ بِأَوسَعِها وَکُلُّ رَحْمَتِکَ واسِعَةٌ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ بِرَحْمَتِکَ کُلِّها؛
خدایا از تو درخواست میکنم از شکوهت، بهحق برترین مرتبه شکوهت و همه مراتب شکوهت شکوهمند است، خدایا از تو درخواست میکنم به همه مراتب شکوهت. خدایا از تو درخواست میکنم از نورت، بهحق برترین مرتبه نورت و همه نورت نورانی است، خدایا از تو درخواست میکنم به همه نورت. خدایا از تو درخواست میکنم از رحمتت، بهحق وسیعترین مرتبه رحمتت و همه رحمتت وسیع است، خدایا از تو درخواست میکنم به همه رحمتت؛
اللّٰهُمَّ إِنِّى أَدْعُوکَ کَما أَمَرْتَنِى فَاسْتَجِبْ لِى کَما وَعَدْتَنِى. اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ مِنْ کَمالِکَ بِأَکْمَلِهِ وَکُلُّ کَمالِکَ کامِلٌ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ بِکَمالِکَ کُلِّهِ. اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ مِنْ کَلِماتِکَ بِأَتَمِّها وَکُلُّ کَلِماتِکَ تامَّةٌ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ بِکَلِماتِکَ کُلِّها. اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ مِنْ أَسْمائِکَ بِأَکْبَرِها وَکُلُّ أَسْمائِکَ کَبِیرَةٌ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ بِأَسْمائِکَ کُلِّها؛
خدایا تو را میخوانم چنانکه فرمانم دادی، پس اجابتم کن چنانکه وعده فرمودی. خدایا از تو درخواست میکنم از کمالت بهحق برترین مرتبه کمالت و همه کمالت کامل است، خدایا از تو درخواست میکنم به همه کمالت. خدایا از تو درخواست میکنم از کلماتت بهحق تمامترین کلماتت و همه کلماتت تمام است، خدایا از تو درخواست میکنم به همه کلماتت. خدایا از تو درخواست میکنم از نامهایت بهحق بزرگترین آنها و همه نامهایت بزرگ است، خدایا از تو درخواست میکنم بهحق همه نامهایت؛
اللّٰهُمَّ إِنِّى أَدْعُوکَ کَما أَمَرْتَنِى فَاسْتَجِبْ لِى کَما وَعَدْتَنِى. اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ مِنْ عِزَّتِکَ بِأَعَزِّها وَکُلُّ عِزَّتِکَ عَزِیزَةٌ اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ بِعِزَّتِکَ کُلِّها. اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ مِنْ مَشِیئَتِکَ بِأَمْضاهَا وَکُلُّ مَشِیئَتِکَ ماضِیَةٌ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ بِمَشِیئَتِکَ کُلِّها. اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ بِقُدْرَتِکَ الَّتِى اسْتَطَلْتَ بِها عَلَىٰ کُلِّ شَىْءٍ وَکُلُّ قُدْرَتِکَ مُسْتَطِیلَةٌ، اللّٰهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُکَ بِقُدْرَتِکَ کُلِّها؛
منبع مطلب : www.tasnimnews.com