مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
نمونه قرارداد مشارکت مدنی را از این سایت دریافت کنید.
قرارداد مشارکت مدنی در کار و سرمایه ✔️ (مهم!) و نحوه نوشتن متن و نمونه قرارداد pdf و word
قرارداد مشارکت مدنی یکی از انواع قرارداد سرمایه گذاری است. این قرارداد شرایط زیادی دارد و سعی کردیم همه این شرایط را به طور کامل بررسی کنیم.
با رُکلا همراه باشید.
قرارداد مشارکت مدنی چیست
در ابتدا، تعریف قرارداد مشارکت مدنی به زبان ساده را بیان میکنیم تا به سوال «قرارداد مشارکت مدنی چیست» پاسخ دهیم:
«قراردادی که با کمک آن، اشخاص حقیقی یا حقوقی که دارای سرمایه هستند، سرمایه خود را اعم از مادی و معنوی به صورت سهمی از مشارکت و به صورت مشاع به کار میگیرند. این مشارکت در زمینههای مختلف تجاری، خدماتی، اقتصادی امکان پذیر است و البته مدت زمان آن محدود و از قبل، مشخص است. در این نوع از قرارداد، اعطای سهم الشرکه به منظور به دست آوردن منفعت در آینده مشارکت انجام میشود. پس قرارداد مشارکت مدنی یک نمونه قرارداد مشارکت در کار و سرمایه است.»
قانون مشارکت مدنی و مبنای قرارداد مشارکت مدنی
قانون مشارکت مدنی، قانون مدنی است که از ماده 571 تا 606، درمورد مشارکت مدنی و شرکتهای حقوقی صحبت کرده است. تمامی مشارکتهایی که بر اساس این قانون آغاز میشود، موجب تشکیل شرکت حقوقی میشود و در مقابل آن، شرکتهای تجاری است که شخصیت حقوقی آن، مجزا از شخصیت شرکا است و شرکتهایی مثل شرکت سهامی عام و خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی و غیره را شامل میشود.
به زبان سادهتر قرارداد مشارکت مدنی باعث تاسیس شرکت مدنی میشود. بحث مربوط به احکام شرکت و تقسیم اموال شرکت، در فصل هشتم قانون مدنی از ماده 571 تا 606 موجود است. با توجه به مفاد این مواد قانون مشارکت مدنی شرکتها به دو دسته شرکتهای تجاری و شرکتهای مدنی تقسیم میشوند. شرکتهای تجاری بلافاصله بعد از به ثبت رسیدن، دارای شخصیت حقوقی خواهند شد و تابع قانون تجارت است. اما قانون مدنی، شرکتهای مدنی را فاقد شخصیت حقوقی دانسته و آن را تابع قانون مدنی میداند. سرمایه شرکت مدنی نیز میتواند از اموال مختلف (اعم از منقول و غیر منقول که راجع به آنها از مواد 11 تا 22 بحث شده است) حاصل شود.
پیشنهاد میکنم پیش از مطالعه ادامه مقاله، این فایل ویدئویی را تا انتها نگاه کنید.
انواع قرارداد مشارکت مدنی
قرارداد مشارکت موضوعات زیادی را شامل میشود و به عنوان مثال در صادرات و واردات کالا (به قصد فروش)، در احداث مسکن به صورت انفرادی، خدمات، تولید و فروش کالاها و غیره کاربرد دارد. در همین راستا، قرارداد مشارکت فروش بسیار محبوب است.اما آنچه که امروزه بیشتر در رابطه با انواع قرارداد مشارکت مدنی مورد توجه قرار گرفته است را بررسی میکنیم:
مشارکت در ساخت مشارکت مدنی بانک
قرارداد مشارکت مدنی حقوقی
نمونه قرارداد مشارکت در ساخت
این نوع از قرارداد امروزه کاربرد زیادی در عرصه ساخت و ساز دارد.
گاهی ممکن است یک یا چند نفر مالک یک ملک باشند اما با وجود اینکه قصد ساخت و ساز آن را دارند اما از سرمایه کافی برخوردار نباشند. از طرف دیگر، یک یا چند سرمایه گذار نیز وجود دارند که برای ساخت ساختمان به دنبال زمین هستند و در این زمینه قصد سرمایه گذاری و ساخت دارند. مالک یا مالکان آن ملک میتوانند با امضای قرارداد مشارکت در ساخت با سرمایه داران در ساخت ساختمان با آنها مشارکت کنند و به سود دست برسند. در اینجا سرمایه مالکان، زمینی است که برای ساخت و ساز مورد استفاده قرارمیگیرد و برای سرمایه داران، مبالغی است که در حین ساخت، پرداخت میکنند.
در پایان نیز با توجه به توافق آنها با یکدیگر، هر کدام از ساختمان سهم میبرند.
نکات قرارداد مشارکت در ساخت
از مهمترین نکات قرارداد مشارکت در ساخت و ساز تعیین ضمانت اجرای مناسب و موثر و ذکر شرایط قرارداد است. این قرارداد مانند سایر قراردادها از توافقاتی برخوردار است و برای اجرای توافقات، وجود ضمانت اجرای مناسب ضروری است.
1- تعهدات طرفین قرارداد
در واقع تعهد اساسی مالک در ابتدای قرارداد مشارکت در ساخت و ساز تسلیم ملک به سازنده برای ساخت و ساز آن است. زیرا اساساً بدون تسلیم ملک هیچگونه عملی ممکن نیست که لازم باشد در مورد آن توافقی انجام شود. بنابراین حتی اگر در قرارداد مشارکت در ساخت و ساز در این مورد احکام لازم ذکر نشود، مالک موظف است ملک را در اختیار سازنده قرار دهد. البته این به معنای الزام مالک به انتقال یک یا چند دانگ از ملک به سازنده نیست. منظور ما این است که فقط ملک را برای ساخت و ساز به سازنده تحویل دهد.
در این نوع از قرارداد، سازنده نیز از تعهداتی برخوردار است. مثلاً در مورد اتمام ساخت ساختمان، تحویل ساختمان در مهلت مشخص، قبول هزینه ساخت، به کار بردن استانداردهای ساختمان سازی و غیره متعهد است. همچنین در ابتدای کار، اخذ پروانه ساخت از شهرداری نیز از تعهداتی است که سازنده مکلف به انجام آن است. در غیر این صورت مشمول کمیسیون ماده 100 شهرداری خواهند بود. به موجب کمیسیون ماده 100 شهرداری: مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده خدماتی باید قبل از ساخت و ساز از شهرداریها پروانه ساختمان بگیرند و شهرداری موظف است از عملیات ساختمانی بدون پروانه یا خلاف برنامه به وسیله ماموران خود در زمین محصور یا غیر محصور جلوگیری کنند.
2- ذکر سهم الشرکه طرفین
برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در آینده لازم است میزان دقیق سهم هریک از شرکا در متن قرارداد مشارکت ساخت و ساز مانند سایر قراردادهای مشارکت مدنی تعیین شود. برای تعیین میزان سهم الشرکه ابتدا باید ارزش سرمایه طرفین قیمت گذاری شود و هر کدام بر میزان ارزش کل پروژه تقسیم شود. شرایط مالی پرداخت سود و کسر زیان قرارداد نیز بسیار مهم است. در قرارداد مشارکت در ساخت لازم است حتما این نوع از شروط ذکر شود. میزان سرمایههای طرفین و آنچه نصیب آنها میشود، مصالحی که استفاده میشود و کیفیت آنها، تاریخ تحویل ملک یا املاک و غیره نیز از جمله مواردی است که باید در قرارداد ذکر شود.
منبع مطلب : rokla.ir
نمونه متن قرارداد مشارکت مدنی
منظور از قرارداد مشارکت مدنی تعریف یک رابطه کاری با مجموعه ای از آورده ها از سوی دو یا چند فرد است.آورده در قرارداد مشارکت مدنی و کاری می تواند سرمایه...
دانستنی های حقوقی مطالب حقوقی نمونه قراردادها
نمونه فرم های دادگستری
نمونه آرا حقوقی قوانین کاربردی فیلم های آموزشی نهادهای حقوقی
تعریف واژه نامه حقوقی
منبع مطلب : www.dadgaran.com