بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
جیرفت در کدام استان است را از این سایت دریافت کنید.
جیرفت
جیرفت
مختصات: ۲۸٫۹۱۱۱°شمالی ۵۷٫۶۶۲۶°شرقی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
جیرفت
کشور ایران استان کرمان شهرستان جیرفت بخش مرکزی
نام(های) دیگر سبزواران
نام(های) پیشین جرودس - کامادای
مردم
جمعیت ۱۳۰٬۴۲۹ نفر +۲۷٫۴۷٪ ▲[۱]
جغرافیای طبیعی مساحت ۵۳٫۶Km²
ارتفاع ۷۰۲ متراز سطح دریا
آبوهوا میانگین دمای سالانه کمینه مطلق: ۴- درجه
بیشینه مطلق: ۴۸+ درجه
میانگین بارش سالانه ۲۲۰/۲ میلیمتر[۲]
روزهای یخبندان سالانه ۱۶ روز
اطلاعات شهری
شهردار مهندس محمود معناصری
رهآورد میوه جات، مرکبات، خرما، کلمپه
پیششمارهٔ تلفن ۰۳۴ وبگاه jiroft.ir
شناسهٔ ملی خودرو ایران۶۵ ص
ایران۷۵ د جیرفت روی نقشه ایران
۲۸٫۹۱۱۱°شمالی ۵۷٫۶۶۲۶°شرقی
جیرُفت، مرکز شهرستان جیرفت در جنوب استان کرمان است. تمدن پیدا شده در جیرفت از کهنترین تمدنهای بشری (به گفته ی برخی ، قدیمی ترین )است و آثار خطی بدست آمده از این تمدن قبل از خط میخی کشف شده در بینالنهرین میباشد. از محصولات جیرفت میتوان به مرکبات مرغوب و همچنین خرمای کلوته اشاره نمود. محصولات سیفی جیرفت نیز در فصل زمستان، تأمین کننده نیاز کشور و بخشی صادر میشود به گونه ای که آن را هند کوچک ایران می دانند. شهرجیرفت چهارمین شهر پرجمعیت استان کرمان و هفتاد و هشتمین شهر ایران از نظر جمعیت میباشد.جمعیت این شهر بنا بر سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، برابر ۱۳۰٬۴۲۹ میباشد.[۵] این شهر از نخستین شهرهایی است که حدود پنج هزار سال پیش در فلات ایران پدید آمدند. [۶] به زودی این شهر به عنوان مرکز استان سی دوم معرفی خواهد شدنام گذاری[ویرایش]
جیرفت
جیرفت، بلوار پیامبراعظم (ص)
از دو کلمه به معنی پست و پایین و به معنی افتاده تشکیل شدهاست و بهطور کلی جیرفت به معنای جلگه پست آبرفتی است. در برخی منابع نام شهر را به معنای کنار رود دانستهاند و نظر دیگر اینکه مخفف جوی آب نام داشته و فعل ماضی از مصدر رُفتن و روییدن و پاک کردن است که گفته میشود این شهر در گذشته به وسیله سیل مهیبی از بین رفته که پس از آن گفته شده «جی رفت».[۷]
از جیرفت به عنوان هند کوچک و بهشت کشاورزی ایران، یاد میشود؛ که در طول زمان به لقبهای این شهر درآمدند.[۸]
اقلیم و جغرافیای طبیعی[ویرایش]
شهر جیرفت در ارتفاع ۷۲۰ متر از سطح دریا و در درهای پهن گسترده شده و از موقعیتی دشتی و کوهستانی برخوردار است.
ارتفاع مرکز شهر جیرفت از حداقل ۶۶۱ متر (محلهٔ سرجاز) تا حداکثر ۸۱۹ متر (فرودگاه جیرفت) متغیر است.
ارتفاعات بحرآسمان(ساردوئیه)_شمال جیرفت
ارتفاعات جبال بارز_شمال شرق جیرفت
این شهر از شمال، مشرق و مغرب بین ارتفاعات ساردوئیه، جبال بارز و اسفندقه محصور میباشد. کوههای جیرفت دنباله رشته کوه زاگرس جنوبی وارتفاعات مرکزی میباشند و این بلندیها شامل بحر آسمان در شمال و شمالغرب و جبال بارز در شرق و شمال شرقی هستند. قله نشانه با ارتفاع ۳۸۸۶ متر بلندترین قلّه جیرفت و کوه شاه جبال بارز با ارتفاع ۳۷۴۱ متر از مهمترین قلل جیرفت میباشد.
شهر جیرفت
مراتع ساردوئیه
جیرفت در فصول مختلف سال تحت تأثیر وزش بادهای محلی، منطقهای و برون منطقهای قرار میگیرد که این بادها آب و هوای آن را دستخوش تغییرات میکنند.
بادهای غربی و جنوب غربی که در فصل پاییز، زمستان و بهار با انتقال رطوبت از دریای سرخ، مدیترانه، خلیج فارس و اقیانوس هند و برخورد با جبهه هوای سرد و خشک شمالی سبب ایجاد ابر و بارندگی میشوند.
بادهای سرد شمال شرقی:همزمان با نفوذ توده هوای سرد سیبری به نواحی جنوبی(درفصل پاییز و زمستان)و کمبود رطوبت و گرادیان فشاری بالا بین ارتفاعات مجاور ومناطق پست،باعث وزش تند باد از جهت شمال شرقی به سمت دشت جیرفت میشود.
شدت این بادهای سرد گاهی به ۵۰ تا ۶۰ کیلومتر بر ساعت میرسد ویک تا سه شبانه روز ادامه پیدا میکند. با فروکش کردن باد،دما به شکل محسوسی در این مناطق کاهش پیدا میکند.
باد لوار:باد لوار یکی از بادهای معروف در منطقهٔ جنوب کرمان است.باد لوار بادیست بسیارداغ که از سمت جنوب غربی میوزد و از بیابانهای عربستان نشأت میگیرد.زمان وزش باد لوار از تیر ماه تا شهریورماه است.
باد هوشا:در تابستان ، بادی بسیار گرم ،در گویش محلی به نام هوشا(Hušā)و کوهباد ، از کوههای شمال و شمال شرقی به سمت جلگه های جیرفت می وزد. این باد ، که گاهی تا یک هفته می وزد ، رطوبت را کاهش می دهد.[۹].
منبع مطلب : fa.wikipedia.org
معرفی و اطلاعات کامل شهر جیرفت
جیرُفت شهری در ناحیه جنوب استان کرمان و مرکز شهرستان جیرفت است. جمعیت این شهر بنا بر سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران برابر ۱۳۰٬۴۲۹ نفر است. وجه تسمیه جیرفت از دو کلمه (جیر) به معنی پست و پایین و (افت) به معنی افتاده تشکیل شدهاست و به
معرفی و اطلاعات کامل شهر جیرفت
شما اینجا هستید: خانه استان ها کرمان جیرفت 6.8K
جیرفت
جیرُفت شهری در ناحیه جنوب استان کرمان و مرکز شهرستان جیرفت است. جمعیت این شهر بنا بر سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران برابر ۱۳۰٬۴۲۹ نفر است. ...
خاطره شما علاقه مندی
معرفی شهر جیرفت گالری تصاویر جیرفت خاطرات شما از جیرفت
معرفی شهر جیرفت
وجه تسمیه
جیرفت از دو کلمه (جیر) به معنی پست و پایین و (افت) به معنی افتاده تشکیل شدهاست و بهطور کلی جیرفت به معنای (جلگه پست آبرفتی) است؛در برخی منابع نام شهر را به معنای کنار رود دانستهاند و نظر دیگر اینکه «جی» مخفف جوی آب نام داشته و «رفت» فعل ماضی از مصدر رفتن وروییدن وپاک کردن است که گفته میشود این شهر در گذشته به وسیله سیل مهیبی ازبین رفته که پس از آن گفته شده «جی رفت».
اقلیم و جغرافیای طبیعی
شهر جیرفت در ارتفاع ۷۲۰ متر از سطح دریا و در درهای پهن گسترده شده و از موقعیتی دشتی و کوهستانی برخوردار است.
این شهر از شمال، مشرق ومغرب بین ارتفاعات ساردوئیه ، جبال بارز واسفندقه محصور میباشد. کوههای جیرفت دنباله رشته کوه زاگرس جنوبی میباشند و این ارتفاعات شامل ساردوئیه در شمال وجبال بارز در شرق و شمال شرقی هستند. قله نشانه با ارتفاع ۳۸۸۶ متر بلندترین قلّه جیرفت و قلّهٔ علم شاه جبال بارز با ارتفاع ۳۷۴۱ متر از مهمترین قلل جیرفت میباشد.
جیرفت در فصول مختلف سال تحت تأثیر وزش بادهای منطقهای وبرون منطقهای قرار میگیرد که این بادها آب و هوای آن را دستخوش تغییرات میکنند.
بادهای غربی و جنوب غربی که در فصل پاییز_زمستان وبهار با انتقال رطوبت از دریای سرخ و مدیترانه سبب ابرناکی و بارندگی میشوند.
بادهای شرق وشمال شرق متأثر از سیبری و قطب شمال در فصل سرد باعث رخنهٔ جبهه هوای سردُ خشک و متعاقباً کاهش محسوس دما میشوند.
باد شمال در فصل تابستان و از سمت کوهستانهای شمالی میوزد و موجب خشکی هوا و وزش باد داغ میشود که بین مردم بومی به باد لوار مشهور است.
بادهای موسمی در فصل تابستان باعث انتقال رطوبت دریاهای جنوب به جیرفت شده و مسبب رگبارهای تابستانه هستند.
در جیرفت رودهای فصلی و دائمی زیادی در جریانند. در این بین هلیل رود به طول ۴۰۰ کیلومتر تنها رود دائمی استان از کوهستانهای بافت، رابر و ساردوئیه سرچشمه گرفته از مرکز شهر جیرفت میگذرد و برای بخش کشاورزی بسیار حائز اهمّیت است؛ که طی سالهای اخیر با آینده نگریهای غلط و پیشبینی انتقال آب سررشتههای آن در شرف نابودی قرار دارد.
آب و هوا
شهر جیرفت به علت قرار گرفتن در عرضهای جنوبی کشور و واقع شدن در ارتفاع نه چندان بالا، دارای تابستانهای گرم ونسبتا مرطوب و زمستانهایی معتدل و کوتاه است به شکلی که روزهای با دمای صفر درجه ویا کمتر در طول فصل سرد از یک هفته تجاوز نمیکند و به ندرت اتفاق میافتد. سردترین روزهای سال در جیرفت در ماه ژانویه (دیماه واوایل بهمن ماه) اتفاق میافتد وبرودت هوا گاهی به -۴ درجه سانتی گراد هم میرسد. این در حالی است که شدت گرما در ماه ژوئن (اواخر خرداد وتیرماه) به اوج خود میرسد وبیشینه دما به +۴۸ درجه سانتی گراد میرسد. شهر جیرفت به علت قرارگیری در دامنه غربی رشته کوه جبال بارز از کویر داخلی ایران جداشده ومیزان بارش باران در این منطقه نسبتاً مناسب است.
میزان بارندگی میزان بارندگی ایستگاه سیپنوتیک اداره غله جیرفت ۱۹۳ میلیمتر در سال میباشد و این رقم در مناطق کوهستانی اطراف به بیش از ۴۰۰ میلیمتر میرسد.به شکلی که بر طبق یک آمار بلند مدت منطقه خرمشاهی دلفارد با میانگین سالانه ۴۲۶.۲ میلیمتر بیشترین بارندگی استان را به خود اختصاص داده است.در مجموع تعداد روزهای بارانی جیرفت بیش از ۲۸ روز در سال است، در این بین بهمن ماه با ۱۰ روز بیشترین روزهای بارانی را دارد. پربارانترین ماه سال در جیرفت دیماه با میانگین ۷۰میلیمتر وکمترین میزان در تیرماه با۱ میلیمتر است. در طول بعضی از سالها و در طی فصل تابستان با رخنه ونفوذ بادهای موسمی اقیانوس هند، جیرفت شاهد رخداد رگبارهای سنگین باران است.شکلی از این بارشها در روز۱۶ مرداد ماه ۱۳۹۲ اتفاق افتاد و در مدت زمان بسیار کوتاه بیش از ۴۱ میلیمتر باران بارید وسبب خسارت به زیرساختهای شهر جیرفت شد.
سد جیرفت
سد جیرفت پنجمین سد بتونی ایران،که در حدود ۴۰ کیلومتری شمال غربی شهر جیرفت در محلی معروف به«تنگ نراب» بروی هلیل رود احداث شدهاست. ارتفاع این سد ۱۳۴ متر،طول تاج آن ۲۵۰ متر وگنجایش کل مخزن آن ۴۳۰ میلیون متر مکعب است.وبا شش دریچه قدرت تخلیه ۶۴۰۰ مترمکعب آب را در هر ثانیه وتوانایی تولید سی هزار کیلووات برق رادارد. دریاچه سد جیرفت به مساحت تقریبی ۱۲۰۰۰۰ مترمربع حدود ۱۴۲۰۰ هکتار از زمینهای شهرستان جیرفت را آبیاری میکند.
کار ساخت سد جیرفت در ۱۳۵۴ خورشیدی در حکومت پهلوی استارت خورد و پس از انقلاب ۱۴ سال به درازا انجامید و نهایتا در سال ۱۳۷۱ خورشیدی خاتمه یافت.
پس از اتمام ساخت سد جیرفت ۴ سال زمان برای آب گیری آن در نظر گرفته شد اما طی زمستان ۷۱ با سیل عظیمی با دوره بازگشت ۸۰۰ سال به میزان ۵۰۳۵ مترمکعب بر ثانیه مواجه شد و بدون آنکه آسیبی به آن وارد شود بخش بسیار زیادی از آب را به اراضی پایین دست و تالاب جازموریان رها کرد.
پیشینه جیرفت
پیش از اسلام
مدتها چنین اندیشه میشد که کهنترین تمدن جهان در سومر عراق پای گرفتهاست؛ اما کشف یک زیگورات (معبد) با قدمت بیش از پنج هزار سال، آثار سنگی بسیار و همچنین کتیبههای آجری به خطی ناشناخته از منطقه جیرفت ایران باعث شد باستان شناسان دربارهٔ دانستهها و ادعاهای پیشین خود تجدید نظر کنند. در حمله اسکندر به ایران طبق گفته اریستوبولوس اسکندر در گذر از هند به فارس، از این منطقه گذر کردهاست و در جیرفت با نئارکوس در یاسلار خود دیدار داشته و از آبادانی شهر، منطقه و کاخها و نیایشگاههای آن نام میبرد.
پس از اسلام
جیرفت در زمان خلافت عمر (دومین خلیفه پس از پیامبر)، خلیفه دوم (سال ۲۳ هجری قمری) به دست اعراب (به فرماندهی سهیلبن عَدی) فتح شد. جیرفت در این زمان مرکزِ ولایت کرمان بهشمار میرفت. بار دیگر در زمان خلافت عثمان، خلیفه سوم (۲۳–۳۵ هجری قمری) مجاشع بن مسعود سُلَمی آن را گشود.
منبع مطلب : www.chargoshe.ir