• سایر
  • تاریخ انتشار ۱۴۰۱-۰۵-۰۶

          ضد التهاب طبیعی قوی

ضد التهاب طبیعی قوی



مهدی

بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

ضد التهاب طبیعی قوی را از این سایت دریافت کنید.

بررسی اثر ضد التهابی عصاره اتانولی گیاه شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L.) در موش کوچک آزمایشگاهی نر بالغ نژاد NMRI

زمینه و هدف: شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L.) گیاه چند ساله مدیترانه ای است . عصاره ریشه گیاه دارای گلوکز، سوکروز، آسپاراژین، مواد آلبومین، فلاونوئیدها، آنتی اکسیدان ها و رزین ها بوده و برای درمان انواع مختلف بیماری استفاده می شود. داروهای گلوکوکورتیکوئید و غیر استروئیدی معمولاً برای از بین بردن التهاب استفاده می شود، اما این داروها عوارض جانبی فراوانی داشته و بنابراین استفاده از گیاهان دارویی برای کاهش التهاب مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد التهابی عصاره الکلی ریشه شیرین بیان در موش های نر بالغ نژاد NMRI با استفاده از آزمون های زایلن و کاراکینان است. روش کار: موش ها به صورت تصادفی به گروه های مختلف تقسیم شدند(6 سر در هر گروه). حیوانات سرم فیزیولوژی، عصاره شیرین بیان(50، 100، 150 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم) و دگزامتازون (10 میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن) را به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. سپس با استفاده از آزمون های زایلن و کاراگینان، مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره اتانولی شیرین بیان، ادم گوش ناشی از زایلن را کاهش می دهد. علاوه بر این، عصاره اتانولی شیرین بیان، به صورت معنی داری ادم پای القا شده توسط کاراگینان را کاهش داده است. نتیجه­گیری: بنابر نتایج تحقیق حاضر، استفاده از عصاره شیرین بیان در برابر التهاب ایجاد شده توسط آسیب های مختلف را توصیه می کند، اگرچه تحقیقات بیشتری برای روشن شدن مکانیزم اثر ضد التهابی عصاره گیاه مورد نیاز است.

بررسی اثر ضد التهابی عصاره اتانولی گیاه شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L.) در موش کوچک آزمایشگاهی نر بالغ نژاد NMRI

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

مریم شریفی سلطانی اکرم عیدی سید علی حائری روحانی

گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران

چکیدهزمینه و هدف: شیرین بیان(Glycyrrhiza glabra L.) گیاه چند ساله مدیترانه ای است . عصاره ریشه گیاه دارای گلوکز، سوکروز، آسپاراژین، مواد آلبومین، فلاونوئیدها، آنتی اکسیدان ها و رزین ها بوده و برای درمان انواع مختلف بیماری استفاده می شود. داروهای گلوکوکورتیکوئید و غیر استروئیدی معمولاً برای از بین بردن التهاب استفاده می شود، اما این داروها عوارض جانبی فراوانی داشته و بنابراین استفاده از گیاهان دارویی برای کاهش التهاب مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد التهابی عصاره الکلی ریشه شیرین بیان در موش های نر بالغ نژاد NMRI با استفاده از آزمون های زایلن و کاراکینان است.روش کار: موش ها به صورت تصادفی به گروه های مختلف تقسیم شدند(6 سر در هر گروه). حیوانات سرم فیزیولوژی، عصاره شیرین بیان(50، 100، 150 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم) و دگزامتازون (10 میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن) را به صورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. سپس با استفاده از آزمون های زایلن و کاراگینان، مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره اتانولی شیرین بیان، ادم گوش ناشی از زایلن را کاهش می دهد. علاوه بر این، عصاره اتانولی شیرین بیان، به صورت معنی داری ادم پای القا شده توسط کاراگینان را کاهش داده است.نتیجه­گیری: بنابر نتایج تحقیق حاضر، استفاده از عصاره شیرین بیان در برابر التهاب ایجاد شده توسط آسیب های مختلف را توصیه می کند، اگرچه تحقیقات بیشتری برای روشن شدن مکانیزم اثر ضد التهابی عصاره گیاه مورد نیاز است.کلیدواژه‌ها

شیرین بیان التهاب آزمون زایلن آزمون کاراگینان موش

اصل مقاله

مقدمه

التهاب یا تورم واکنش بافت های بدن به عفونت، آلودگی، جراحت است. نشانه التهاب، درد و تورم می باشد. در بعضی مواقع نیز عملکرد بافت و یا اندام ملتهب مختل شده و قادر به حرکت نمی باشد. التهاب یک پاسخ فیزیولوژیک به محرک‌های گوناگون مانند عفونت و زخم‌های بافتی است که به سرعت ایجاد شده و پایان می‌یابد. التهاب می‌تواند زیستی(باکتری، ویروس، قارچ)، شیمیایی(مواد حساسیت‌زا و غیره) یا حرارتی(گرما، پرتوهای یون‌ساز، پرتوهای فرابنفش و غیره) باشد. التهاب‌ هم‌چنین ممکن است در پی واکنش‌های خودایمن بدن ایجاد شود(18). التهاب حاد به سرعت آغاز شده و شدت می یابد. علائم برای چند روز و ندرتاً(چند هفته مانند گلودرد، آنفلوانزا و یا سرماخوردگی) باقی می ماند. در طول فاز حاد التهاب، درد همراه با تورم، قرمزی و گرمی ناحیه آسیب دیده بروز می کند. التهاب در نتیجه پاسخ بدن به یک آسیب فیزیکی، شیمیایی و یا بیولوژیک بوده که موجب آزاد سازی مواد شیمیایی مثل هیستامین، برادی کینین، پروستاگلاندین از سلول های بدن می شوند و موجب ایجاد تغییراتی در بافت مذکور مثل قرمز شدن و تورم می گردد(3). التهاب مزمن چند ماه تا چند سال باقی می­ماند. علت حفظ التهاب عدم توانایی بدن در حذف عامل آسیب زا است. در این موارد بدن به آن اندازه قدرت ندارد تا عامل مهاجم را از بین ببرد و یا شرایطی وجود دارد که بدن به طور مداوم در معرض آسیب جدید قرار می گیرد. در بخش سیستم دفاعی پس از التهاب ائوزینوفیل ، بازوفیل ، لنفوسیت های T و ماست سل از مهم ترین سلول هایی هستند که در روند تشکیل التهاب نقش دارند در این میان سایتوکاین های ضد التهاب وجود دارند از جمله IL-10 ,IL-12 ,TNF-γ  می باشند(24). در مواردی هم سیستم دفاع ایمنی بدن به اشتباه بر علیه سلول های خود بدن وارد عمل می شود که در صورت تکرار مجدد ایجاد التهاب مزمن می کند. بیماری هایی مانند آسم، زخم معده، سل، روماتیسم مفصلی و یا سینوزیت مزمن مثال هایی از التهاب مزمن هستند که همراه با آسیب های عروق خونی، اعصاب و اندام هایی مانند کلیه، مفاصل، پوست و حتی مغز می­توانند منجر به التهاب مزمن شوند. گاهی اوقات هیچ دردی احساس نمی شود چون بسیاری از اندام ها گیرنده­های درد ندارند. با ایجاد جراحت و آزاد شدن هیستامین، برادی کینین، پروستاگلاندین در بافت موجب قرمز شدن، آماس و تورم بافت مذکور و التهاب در بافت می شود و کاهش این التهاب توسط دارو های ضد التهاب استروئیدی و غیراستروئیدی انجام می گیرد(5). شیرین بیان با نام علمی(Glycyrrhiza glabra) گیاهی از خانواده ی بقولات(Fabaceae) است. کاربرد اصلی این گیاه،(در کشورهای غربی) شیرین کردن طعم فرآورده‌های غذایی می باشد. علاوه بر این، شیرین بیان دارای خواص دارویی است. ریشه خشکیده شیرین بیان را می‌توان به عنوان چاشنی جوید. مصریان عهد باستان از عصاره ریشه شیرین بیان جهت کاهش دادن طعم تلخ داروها و معالجه امراض کبد و دستگاه گوارش استفاده می نمودند(2). عصاره این گیاه حاوی ترکیب گلیسیریزین، اسید گلیسریزیک و نمک‌های پتاسیم و کلسیم است. اسید گلیسریزیک و گلیسیریزین برای درمان زخم‌های گوارشی مفید می باشد. ریشه‌ این گیاه حاوی کومارین، فلاون، روغن های فرار و استرول گیاهی نیز می باشد. ریشه گیاه شیرین بیان دارای مقادیر زیادی گلوکز، ساکارز، آسپاراژین، مواد آلبومیدی، رزین، اسانس، فلاونوئید، لیکوفلاونون ، گلابرون، گلابریدین(آنتی اکسیدان) و لیکوریسیدین است(14). شیرین بیان در پزشکی، داروسازی، صنایع غذایی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. گلایسیزین، فلاونوئیدی است که 50 برابر از شکر شیرین تر است و در کشورهای غربی به عنوان طعم دهنده تنقلات، شیرینی­جات و همین طور در زمان قدیم برای بهتر شدن طعم جوشانده های گیاهی و برخی داروها مورد استفاده قرار می گرفت. از جمله خواص درمانی این گیاه می­توان به کاهش التهاب مزمن روده بزرگ، کاهش آسیب کلیوی، ورم مفاصل اشاره نمود(13). هم چنین اثرات ضد شل کنندگی رحم(در انقباضات رحمی ایجاد بی دردی می کند)، درمان زخم معده، زخم اثنی عشر کاربرد دارد. از موارد دیگر پیشگیری از سرطان، درمان نفخ معده حضور موثر داشته و در درمان عفونت استرپتوکوک، استافیلوکوک، ویروس HIV، هپاتیت A و هرپس عمل می کند(26). ریشه گیاه حاوی گلابریدین بوده که با اثر مهاری روی ملانوژنز باعث مهار آنزیم تیروزیناز شده ولی بر سنتز DNA هیچ اثری نداشته و در واقع بی خطرترین عامل روشن کننده رنگدانه ای بوده که کم ترین میزان ملانوم را به دنبال دارد(19). آزمون کاراگینان و ادم پنجه موش بیان گر نوعی فرآیند دو مرحله ای است که در مرحله اول هیستامین یا سروتونین آزاد شده و در مرحله دوم نیز با تولید برادی کینین، پروتئاز و پروستاگلاندین ها ادامه پیدا می کند. بنابراین التهاب و ادم ایجاد شده در پای حیوان پس از تزریق و طی 4 ساعت ایجاد می گردد. در مرحله اول آزمون کاراگینان هیستامین و سروتونین و در مرحله دوم پروتئاز و پروستاگلاندین آزاد می شود که تمامی واسطه ها توسط دارو های غیر استروئیدی مثل بروفن به علت حضورترکیبات آنتی اکسیدانی مهار شده و موجب کاهش التهاب و ادم می گردد. به نظر می رسد گیاه شیرین بیان به علت حضور گلابرون( نوعی آنتی اکسیدان است ) موجب مهار آنزیم سیکلواکسیژناز شده که خود این آنزیم موجب مهار اسیدآراشیدونیک و عدم تبدیل آن به هیستامین ، سروتونین و پروستاگلاندین می گردد و با عدم تولید ترکیبات ذکر شده التهاب القا شده در پای حیوان ، کاهش معنادار پیدا می کند(27، 6). فلاونوئیدها موجود در گیاه جعفری به علت حضور ترکیبات فنولیک دارای خاصیت ضد سرطانی ، ضد تشنج ، ضد اسپاسم و ضد التهاب می باشد. هم چنین گیاه دارچین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و موجب مهار اثر پروستاگلاندین و موجب کاهش ادم و التهاب می شود. به نظر می رسد گیاه شیرین بیان به علت حضور ترکیبات فنولیک و آنتی اکسیدانی اثراتی همانند گیاه جعفری و دارچین ایفا می کند(7) .بررسی اثر آنتی اکسیدانی به نام گلابریدین که موجب کاهش التهاب با مهار اثر برادی کینین و پروستاگلاندین شده و موجب کاهش تورم و قرمزی پوست می گردد. به نظر می رسد گیاه شیرین بیان به علت دارا بودن چنین آنتی اکسیدانی اثرات مشابه با آن را ایفا می کند(12). تاکنون گزارشی در ارتباط با اثر ضد التهابی گیاه شیرین بیان ارائه نشده است، لذا در تحقیق حاضر اثر ضد التهابی عصاره الکلی ریشه گیاه شیرین بیان بر موش کوچک آزمایشگاهی با استفاده از آزمون زایلن و کاراگینان مورد بررسی قرار گرفت.

برای دیدن کل مطلب کلیک کنید

منبع مطلب : qjaphd.sinaweb.net

9 گیاه دارویی و ادویه که با التهاب مبارزه می کنند

گیاهان دارویی و ادویه های ضد التهاب کدامند؟، درمان التهاب بدن در طب سنتی، ضد التهاب های قوی و طبیعی خانگی

9 گیاه دارویی و ادویه که با التهاب مبارزه می کنند

گیاه دارویی و ادویه های ضد التهاب

التهاب راهی است که بدن برای مقابله با عفونت ها و بهبودی آن به وجود می آورد.

با این حال در برخی شرایط، التهاب می تواند از کنترل خارج شود و بیش از زمان لازم ادامه یابد. این التهاب مزمن نامیده می شود و مطالعات آن را با بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت و سرطان مرتبط می دانند.

رژیم غذایی نقش مهمی در سلامتی شما دارد. آنچه می خورید از جمله گیاهان دارویی و ادویه های مختلف می تواند بر التهاب بدن شما تاثیر بگذارند.

در این مقاله به بررسی بهترین و موثرترین گیاهان دارویی و ادویه های ضد التهاب می پردازیم. با سومیتا همراه باشید؛

شایان ذکر است که بسیاری از مطالعات این مقاله در مورد مولکول هایی به نام مارکرهای التهابی صحبت می کنند. این ها نشان دهنده وجود التهاب هستند بنابراین گیاهی که مارکرهای التهابی را در خون کاهش می دهد احتمالا التهاب را هم کاهش می دهد.

1. زنجبیل

زنجبیل (نام علمی : Zingiber officinale) ادویه ای خوشمزه با طعم فلفلی و در عین حال شیرین است. از این ادویه می توانید به طرق مختلف مانند تازه، خشک یا پودر شده استفاده کرد.

خارج از مصارف آشپزی، مردم هزاران سال است که در طب سنتی از زنجبیل برای بهبود بیماری هایی مانند سرماخوردگی، میگرن، حالت تهوع، آرتروز و فشار خون بالا استفاده می کنند.

زنجبیل حاوی بیش از 100 ترکیب فعال مانند جینجرول، شوگاول، زنجبیرین و زینگرون است که احتمالا مسئول اثرات سلامتی آن هستند و به کاهش التهاب در بدن کمک می کنند.

تجزیه و تحلیل 16 مطالعه بر روی 1010 شرکت کننده نشان داد که مصرف روزانه 1000-3000 میلی گرم زنجبیل طی 4 تا 12 هفته به طور قابل توجهی باعث کاهش نشانگرهای التهابی در مقایسه با دارونما می شود. این مارکرها شامل پروتئین واکنش پذیر C و فاکتور نکروز توموری آلفا (TNF-α) بودند.

تحقیقات دیگر به بررسی تاثیرات مصرف 500-1000 میلی گرم زنجبیل در روز در افراد مبتلا به آرتروز که شامل التهاب مفصل می شود، پرداخته است.

مطالعات نشان داد که زنجبیل ممکن است مارکرهای التهابی مانند TNF-α و اینترلوکین 1 بتا (IL-1β) و درد مفاصل را کاهش و تحرک مفاصل را افزایش دهد.

زنجبیل را به راحتی می توان برای تهیه بسیاری از غذاها مانند غذاهای سرخ کردنی،خورش ها و سالاد استفاده کرد، همچنین می توانید مکمل های زنجبیل را از فروشگاه های مواد غذایی سالم خریداری کنید.

2. سیر

سیر (نام علمی : Allium sativum) ادویه ای محبوب با بو و طعم شدید است. هزاران سال است که مردم از آن در طب سنتی برای درمان آرتروز، سرفه، یبوست، عفونت، دندان درد و موارد دیگر استفاده می کنند.

بیشتر فواید سلامتی سیر از ترکیبات گوگردی آن مانند آلیسین، دی آلیل دی سولفید و اس-آلیل سیستین ​​ناشی می شود که به نظر می رسد دارای خواص ضد التهابی هستند.

تجزیه و تحلیل 17 مطالعه با کیفیت بالا با حضور 830 شرکت کننده و به مدت 4 تا 48 هفته نشان داد افرادی که از مکمل های سیر استفاده می کنند به طور قابل توجهی سطح خونی مارکرهای التهابی CRP را کاهش می دهند.

با این حال عصاره سیر کهنه موثرتر بوده و سطح خون CRP و TNF-α را کاهش می دهد.

مطالعات دیگر نشان داده اند که سیر می تواند به افزایش آنتی اکسیدان هایی مانند گلوتاتیون (GSH) و سوپراکسید دیسموتاز (SOD) کمک کند در حالی که مارکرهای تقویت کننده التهاب مانند اینترلوکین 10 (IL-10) و فاکتور هسته ای کا بی (NF-kB) را تنظیم می کند.

سیر همه کاره است و به راحتی به غذاهای شما اضافه می شود. همچنین می توانید مکمل های عصاره سیر غلیظ شده و سیر کهنه را در فروشگاه های مواد غذایی سالم خریداری کنید.

3. زردچوبه

زردچوبه (نام علمی : Curcuma longa) ادویه ای محبوب در غذاهای هندی است که مردم از زمان های بسیار قدیم از آن استفاده می کردند.

دارای بیش از 300 ترکیب فعال است و اصلی ترین آن آنتی اکسیدانی به نام کورکومین است که دارای خواص ضد التهابی قدرتمندی می باشد.

مطالعات متعدد نشان داده است که کورکومین می تواند باعث فعال شدن NF-kB شود، مولکولی که ژن هایی را تقویت می کند که التهاب را ایجاد می کنند.

تجزیه و تحلیل 15 مطالعه با کیفیت بالا بر روی 1223 نفر نشان داده که مصرف روزانه 112-4000 میلی گرم کورکومین به مدت 3 روز تا 36 هفته به طور قابل توجهی نشانگرهای التهابی را در مقایسه با دارونما کاهش می دهند. نشانگرها شامل اینترلوکین 6 (IL-6)، پروتئین واکنش پذیر C با حساسیت بالا (hs-CRP) و مالون دی آلدئید (MDA) بودند.

مطالعات انجام شده بر روی افراد مبتلا به آرتروز نشان داده که مصرف مکمل های کورکومین تسکین دردی مشابه با داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) از جمله ایبوپروفن و دیکلوفناک را ایجاد می کنند.

متاسفانه زردچوبه های امروزی دارای 3٪ کورکومین وزنی است و بدن شما آن را به خوبی جذب نمی کند. بهتر است کورکومین را با فلفل سیاه مصرف کنید زیرا فلفل حاوی ترکیبی به نام پیپرین است که می تواند جذب کورکومین را تا 2000 برابر افزایش دهد.

اگر به دنبال خواص ضد التهابی کورکومین هستید، بهتر است مکمل های کورکومین خریداری کنید که حاوی عصاره فلفل سیاه یا پیپرین هستند. می توانید آن ها را از فروشگاه های مواد غذایی سالم خریداری کنید.

4. هل

هل (نام علمی : Elettaria cardamomum) ادویه ای بومی جنوب شرقی آسیاست که عطر و طعم شیرین و تندی دارد.

تحقیقات نشان می دهد که مصرف مکمل های هل ممکن است مارکرهای التهابی مانند CRP ،IL-6 ،TNF-α و MDA را کاهش دهد. علاوه بر این یک مطالعه نشان داده که هل 90٪ آنتی اکسیدان ها را افزایش می دهد.

یک مطالعه 8 هفته ای بر روی 80 فرد مبتلا به دیابت نشان داد که مصرف روزانه 3 گرم هل به طور قابل توجهی مارکرهای التهابی مانند پروتئین واکنش پذیر C با حساسیت بالا، IL-6 و MDA را در مقایسه با دارونما کاهش می دهد.

برای دیدن کل مطلب کلیک کنید

منبع مطلب : soomita.com

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب