بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
شاه نشین آشپزخانه را از این سایت دریافت کنید.
کابینت شاه نشین چیست؟ » 3 کاربرد نشیمن در کابینت آشپزخانه
کابینت شاه نشین یا نشیمن کابینت آشپزخانه از آن دسته از مواردی است که در معماری مدرن امروزی در آشپزخانههایی که پنجرههای شیشه خور دارند، طراحی و اجرا میشود.
کابینت شاه نشین یا نشیمن آشپزخانه چیست؟
آشپزخانه نشیمن دار یا کابینت شاه نشین از بخشهای جذاب و پرطرفدار خانههای مدرن است خصوصاً اگر آشپزخانهی شما پنجرههای بزرگ و قدی با منظرهای زیبا رو به بیرون داشته باشد. اما چرا از نشیمن و فضایی برای نشستن در میان کابینت آشپزخانه استفاده میکنیم؟ کاربرد این فضا چیست؟ و از نظر جانمایی و تعبیه نشیمنگاه برای آشپزخانه چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟ آیا در طراحی کابینت نئوکلاسیک و کلاسیک هم میتوان از چنین ایده هایی استفاده کرد یا صرفاً طراحی نشیمن در کنار کابینت مختص سبهای مدرن است؟ سوالاتی هست که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.همانطور که اشاره کردیم کابینت شاه نشین از مواردی است که در معماری مدرن امروزی در آشپزخانههایی که پنجرههای شیشه خور دارند، طراحی و اجرا میشود. در این مقاله قصد داریم شما را با این نوع طراحی، پیشینه آن، متریال مناسب برای اجرای آشپزخانه نشیمن دار یا شاه نشین کابینت و نکاتی که باید هنگام اجرا در نظر گرفته شود و همچنین سبکهایی که میتوان در آنها از این ایده استفاده کرد، آشنا کنیم. اگر شما هم به طراحیهای خلاقانه و زیبا علاقهمند هستید با ما همراه شوید.
کاربرد آشپزخانه نشیمن دار یا کابینت شاه نشین کابینت
از دورانی که آشپزخانه از اتاقی دربسته به بخشی از دکوراسیون خانهتبدیل شد، زمان زیادی نمیگذرد. طراحی آشپزخانه اپن با استقبال زیادی از سوی خانوادهها روبرو شد. بهطوری که بسیاری افراد دیوار مشترک میان آشپزخانه و نشیمن یا پذیرایی را برداشته و بهجای آن سکویی سنگی ساختند. رفته رفته این سکو نیز برداشته شد و جای خود را به میز اپن و یا جزیره داد. معماران فضای بیشتری به این بخش از خانه اختصاص دادند و به تبع آن این بخش کاربردیتر از قبل شد. امروزه بسیاری از خانوادهها بیشتر وقت خود را در آشپزخانه میگذرانند.
حضور مادر خانواده در این قسمت، جاذبه آن را برای فرزندان بیشتر کرده و اغلب کودکان تمایل دارند اوقات خود را در کنار مادر سپری کنند. در بیشتر خانهها از طبخ و تهیه غذا گرفته تا انجام کاردستی و یا حتی تکالیف مدرسه در این اتاق دلباز و جذاب انجام میشود. به همین دلیل این روزها در بیشتر خانهها، قسمت آفتابگیر و مرغوب خانه را به آشپزخانه اختصاص داده و هر گوشه آن را به فضایی کاربردی تبدیل میکنند.
در اغلب خانههای بزرگ کابینتها را بهصورت نیمکت در دیوار زیر پنجره ادامه داده و برای نشستن و لذت بردن از این فضا آماده میکنند. کمدهایی نیز در زیر این نیمکتها تعبیه میکنند که آنرا کاربردیتر میکند. اما ساخت آشپزخانه نشیمن دار یا شاه نشین کابینت باید تابع اصول و قواعدی باشد که در ادامه مطلب به آنخواهیم پرداخت.
طراحی کابینت آشپزخانه نشیمندار
در بیشتر خانهها فضای زیر پنجره علیرغم جذابیتی که دارد، کاربردی نبوده و نمیتوان از آن استفاده کرد. هنگامی که یکی از پنجرههای خانه در آشپزخانه واقع میشود، مزایا و معایبی بههمراه دارد. اولین مزیت آن ورود نور طبیعی به فضای آشپزخانه است که همراه خود شادابی و سرزندگی را به این بخش از خانه هدیه میکند. در برخی از خانهها سینک ظرفشویی را جلو پنجره قرار میدهند. گرچه این نوع طراحی زیباییهای خود را دارد، اما امکان استفاده از آبچکان برای قرار دادن ظرفهای شسته شده وجود نداشته و در اغلب موارد قسمتی از فضای روی کابینت برای اینکار در نظر گرفته میشود که نمای خوبی به آشپزخانه نمیدهد.
نشیمن آشپزخانه یا کابینت شاه نشین چه مزایایی دارد؟
برای حل این مشکل طراحی نیمکت یا نشیمن گاه در امتداد کابینتها میتواند ایدهی خوبی باشد. متریالی که برای طراحی کابینت شاه نشین بکار میرود برای ایجاد هماهنگی بیشتر میان اجزای محیط، دقیقاً از نوعی متریالی است که برای کابینت آشپزخانه استفاده میشود. به عنوان مثال اگر طراحی دکوراسیون آشپزخانه شما از سبک کلاسیک پیروی کند نیمکت و نشیمن کنار کابینت کلاسیک طراحی میشود. در مورد انتخاب رنگ هم میتوانید از یک رنگ استفاده کنید و هم از تضاد رنگی بهره ببرید که کاملاً به سلیقهی شما وابستگی دارد.
با قرار دادن میزی مناسب یا کابینت جزیره متحرک در جلوی این نیمکت، محیطی دنج و زیبا برای صرف وعدههای اصلی و یا میانوعده به وجود میآید.
نور طبیعی که از پنجره میتابد، آشپزخانه نشیمن دار یا کابینت شاه نشین را به فضایی دلچسب برای گذراندن اوقات استراحت تبدیل میکند.
بهتر است بدانید اجرای آشپزخانه نشیمن دار یا کابینت شاه نشین اغلب در خانههایی با متراژ بالا و آشپزخانههای بزرگ امکانپذیر است. طراحی فضای زیر این نیمکتها اغلب بهصورت کمدهای کوچک و کاربردی و یا کشو طراحی میشود.
در برخی از خانهها که فضای کافی برای تبدیل این قسمت به تخت وجود دارد، عرض بیشتری برای این نیمکت در نظر گرفته و با گذاشتن قالیچههای رنگی، آنرا به فضایی سنتی تبدیل میکنند.
برخی طراحان نیز گوشه جلو پنجره را بهگونهای طراحی میکنند که برای خواب نیمروز قابل استفاده باشد. این نوع طراحی در اغلب موارد دومنظوره بوده و هم بهعنوان نیمکت و هم برای خواب قابل استفاده است.
کابینت شاه نشین به سبک مدرن یا سنتی
طراحی و ساخت شاهنشین در خانه، پیشینهای طولانی دارد. اگر بازدیدی از خانههای قدیمی با معماری سنتی داشته باشید، در اغلب آنها فضایی با دیزاین متفاوت و البته چشمگیر خواهید دید. در اغلب موارد این فضاها به وسیله شیشههای رنگی، گچبری، آینهکاری و یا درهای چوبی منحصر بهفرد تزئین شدهاند که به آن شاهنشین میگویند. خوشبختانه بسیاری از معماران مطرح در سطح کشور، خانههای مدرن را با الهام از نمونههای سنتی طراحی میکنند.
آشپزخانه نشیمن دار یا کابینت شاه نشین از نمونههای بسیار زیبا و هوشمندانهای است که در طراحیهای مدرن اجرا میشود. از آنجا که در معماری مدرن آشپزخانه بهعنوان نقطه کانونی و قلب خانه اهمیت زیادی در دکوراسیون داخلی دارد، در صورت امکان شاهنشین به این بخش منتقل شده و با تجهیز آن به دلچسبترین فضا در خانه تبدیل میشود. نور طبیعی و چشمانداز زیبا وجه مشترک طراحی جدید با نمونههای قدیمی شاهنشین است.
منبع مطلب : cabinetclassic.ir
شاه نشین
شاه نشین در معماری سنتی ایرانی بسیار استفاده می شد اما ما در این مطلب به شاه نشین هایی برای استفاده در فضاهای مدرن می پردازیم.
۱۹ شهریور
دانستنی های دکوراسیون و چیدمان
همه چیز راجع به شاه نشین (Window Seats)
نوشته شده توسط تیم محتوا دکوراسیون داخلی, دکوراسیون منزل, شاه نشین, نشیمن زیر پنجره
۳.۷ (۱۵)
فضای بی استفاده در اطراف خانه را با حداقل نجاری به فضایی برای نشیمن و انبار تبدیل کنید جایی آرام و راحت برای رویاپردازی، مطالعه کردن و حتی خواب غیلوله بعد از ظهر. از اینگونه نشیمن ها بسیار در معماری سنتی ایرانی نیز استفاده می شد اما ما در ادامه این مطلب به شاه نشین هایی برای استفاده در فضاهای مدرن و راه هایی برای تزیین و راحت تر کردن آن می پردازیم. پس با ما همراه باشید.
مدتی آرام باشید
شاه نشین ها اغلب فضایی بلا استفاده یا نافرم هستند که با تبدیل آن به یک نقطه کانونی می توانند جذاب ترین و دوست داشتنی ترین عنصر در یک خانه به حساب آیند. با قرار دادن یک تشک ضخیم فضایی دنج و آرام ایجاد کنید. با طراحی دو کشو در پایین آن می توانید به راحتی فضایی مناسب برای ذخیره وسایل خود فراهم کنید. شما می توانید در اغلب خانه ها فضای شاه نشین پیدا کنید که بیانگر نوعی از سبک معماری آمریکایی از قدیم تا معاصر هستند. آنها در هر اتاق می توانند طراحی شوند چه به عنوان نیمکت زیر پنجره آشپزخانه چه نیمکت جلوی درِ ورودی. می توان آنها را مطابق با فضای موجود از لحاظ شکل و ابعاد اصلاح کرد.
در عکس بالا این شاه نشین تشکیل شده از یک طاقچه عمیق که با قرار دادن صفحه چوبی و تشک فضای نشیمن را ایجاد کرده و طاقچه اضافی کناری به عنوان یک میز برای سرو چای یا قهوه کاربرد دارد.
ابعاد شاه نشین
برای تضمین داشتن یک نشیمن راحت بر طبق این اندازه گیری ها طراحی کنید.
عمق: ۴۰-۵۰ سانتیمتر برای نشستن رو به جلو و قرار گرفتن پا روی زمینتکیه گاه: ارتفاع ۲۵-۵۰ سانتیمتر در زیر پنجره یا به دیواره جانبی برای تکیه دادنطول: حداقل ۷۶ سانتیمتر برای نشستن رو به جلو و ۱۲۷ سانتیمتر برای نشستن به پهلو یا دراز کشیدنارتفاع: حدود ۴۵ سانتیمتر با در نظر گرفتن کوسن (۵-۱۰ سانتیمتر). اگر به گونه ای طراحی کردید که میز ناهارخوری جلوی شاه نشین قرار دارد این ارتفاع نیمکت بسیار مناسب است.شاه نشین از چه چیزی ساخته شده است؟
یک نشیمن شاه نشین بسته به ظاهر و عملکردش می تواند از چوب سخت، تخته سه لا، ام دی اف یا حتی کابینت آشپزخانه ساخته شود.
شاید برایتان این سؤال پیش بیاید که برای تزیین، ساخت و تعمیرات شاه نشین در خانه نیاز به استخدام یک متخصص است یا خودتان به راحتی قابلیت انجام آن را دارید. اگر در این کار استاد هستید به راحتی می توانید با استفاده از کابینت های بلا استفاده یا با ساخت یک نیمکت محکم از جنس چوب الوار یک شاه نشین دنج و راحت داشته باشید. اگر فضای چالش برانگیزی دارید مثل شیشه های گرد و منحنی برای داشتن یک طراحی دقیق سعی کنید از ساخته های کارخانه ای استفاده کنید.
حتما بخوانید: نکات یک طراحی داخلی آرامش بخش و راحت
شاه نشین در فضا های مختلف
اتاق خواب
اگر پنجره فرورفته بین دو کمد دارید بهترین انتخاب برای شاه نشین روشن و نورانی است. با ایجاد یک قاب چهار چوب در پایه این نشیمن آن را به نقطه کانونی اتاق تبدیل کنید. بهتر است رنگ دیوار و کوسن ها در یک طیف رنگی انتخاب شوند.
ورودی
با طراحی یک شاه نشین جلوی ورودی مکانی مناسب برای نشستن و پوشیدن کفش ایجاد کنید. با این کار از لیز خوردن هنگام پوشیدن کفش به راحتی جلوگیری می کنید. با طراحی کشوها به ساماندهی وسایل کوچک از جمله لوازم جانبی کفش کمک کنید.
اتاق نشیمن
به جای قرار دادن یک مبل تک در برابر پنجره، که مانع دید به بیرون می شود با ایجاد یک شاه نشین در فرورفتگی دیوار فضای نشیمنی اضافی را برای مهمانان فراهم کنید. از کرکره های چوبی محکم برای ایجاد حریم خصوصی در فضای اتاق استفاده کنید.
اتاق کار
یک صندلی بین قفسه های کتاب تعبیه کنید و با آرامش به روی آن بنشینید و مطالعه کنید. رنگ سفید این نشیمن مکمل قاب برجسته پنجره است.
آشپزخانه
یک شاه نشین دو نیمکت در کنج دیوار به شما این امکان را می دهد که فضای کمتری در آشپزخانه اشغال کنید. با طراحی کشو در کناره نیمکت از فضای خالی بدون مصرف داخل آن به خوبی استفاده کنید.
حمام
فضای خالی بین کابین دوش و رختکن داخل حمام را برای این فضا در نظر بگیرید. تکیه گاه این شاه نشین مثلثی به خوبی با دیوار کوب چوبی کل حمام مطابقت دارد.
چگونه فضایی برای داشتن شاه نشین بسازیم؟
اگر دیوار خالی با پنجره دارید ساده ترین راه این است که در امتداد دیوار قفسه های آماده یا کمد لباس بزنید و در فاصله بین کمد ها فضای شاه نشین خود را بسازید. اندازه گیری دقیق و مناسب اولین شرط است. عمق قفسه استاندارد ۳۰-۴۰ سانتیمتر است. برای راحتی نشیمن شاه نشین باید وسیع، به عمق حدودا ۴۶سانتیمتر در نظر گرفته شود. عمق کمد لباس معمولا حدود ۶۰ سانتیمتر است، پس بهتر است نیمکت را تا ۱۵سانتیمتر فرو ببرید. به این ترتیب، می توانید رو به داخل اتاق بنشینید و به پنجره تکیه داده و هر دو پا را روی زمین قرار دهید.
منبع مطلب : khooger.com