مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
اختراعات انیشتین را از این سایت دریافت کنید.
اختراعات آلبرت انیشتین
اختراعات آلبرت انیشتین در زیر معرفی شده است. نظریه های مختلف ارائه شده توسط انیشتین و برخی از دستاوردهای قابل توجه او نیز در مقاله ذکر شده است.
اختراعات آلبرت انیشتین
اختراعات آلبرت انیشتین در زیر معرفی شده است. نظریه های مختلف ارائه شده توسط انیشتین و برخی از دستاوردهای قابل توجه او نیز در مقاله ذکر شده است.
اختراعات آلبرت انیشتین
تألیف و ترجمه: حمید وثیق زاده انصاری
منبع :راسخون
اختراعات آلبرت انیشتین در زیر معرفی شده است. نظریه های مختلف ارائه شده توسط انیشتین و برخی از دستاوردهای قابل توجه او نیز در مقاله ذکر شده است.
یخچال انیشتین
اختراع شده با همکاری دانشجوی سابق خود لئو زیلارد در سال 1926.
این یخچال مکنده، هیچ قطعه متحرکی نداشته و نیازمند یک منبع گرما برای انجام عملیات ثابت است.
واقعیت های سریع! یخچال انیشتین، اختراع مهم آلبرت است. نظریه نسبیت ارائه شده توسط او، یکی از مهمترین کمکهایش در مطالعه دنیای فیزیک است. آلبرت انیشتین به عنوان یک فیزیک دان نظری و یک فیلسوف، تأثیرگذارترین دانشمند قرن بیستم محسوب میشود. او در 14 مارس 1879 در ULM آلمان متولد شد. انیشتین به عنوان پدر علم فیزیک مدرن شناخته شد و در سال 1921 به خاطر خدماتش به "فیزیک نظری"، جایزه نوبل را دریافت کرد. پس آلبرت انیشتین چه چیزی را اختراع کرده است؟ او عمدتاً برای فعالیتهای نظری خود شناخته شده است و اختراعات زیادی ندارد. این یک حقیقت کمتر شناخته شده است که تنها یکی از اختراعات او، یخچال انیشتین، به ثبت رسیده است.
لیست اختراعات آلبرت انیشتین: اغلب موضوعاتی که در ادامه بحث شده است ممکن است در معنای متعارف به عنوان اختراع در نظر گرفته نشود. یخچال انیشتین تنها اختراع واقعی اوست. پیشینه اختراعات انیشتین نشان میدهد که اکثر ابداعاتش مفاهیم نظری بوده است که پایه و اساس تحقیق بیشتر در آن زمینه را تشکیل میدهند. اجازه دهید یک به یک نگاهی به این ابداعات بیندازیم.
یخچال انیشتین: یخچال مکندهای که با استفاده از گرما، سیستم خنککننده را راه اندازی میکند. او این یخچال را با کمک دانشجوی سابق خود لئو زیلارد اختراع کرد و در 11 نوامبر 1930 به ثبت رساند. هدف اصلی انیشتین و زیلارد از ساخت این یخچال، بهبود فن آوری سرمایشی منزل بود. خبر حادثهای که در نتیجهی شکستن مهر و موم یخچال صورت گرفت، الهام بخش انیشتین و زیلارد بود تا به دنبال جای گزینی مطمئن برای فن آوری استفاده شده در آن زمان باشند. ویژگی منحصر به فرد یخچال انیشتین این است که ترکیب یافته از هیچ قطعه متحرکی نیست.
کمک به مطالعه نظری بمب اتمی در فیزیک هستهای: نمیتوان گفت که انیشتین مستقیماً در اختراع بمب اتمی دخالت داشته است. معادله E=MC^2 فرموله شده توسط او، نقش مهمی در پیدایش این سلاح هستهای ایفا کرده است. همانطور که در این معادله آمده است، جرم و انرژی تا حدودی قابل تعویض هستند. معادله E=MC^2 از متغیرها و ثابتهای زیر تشکیل شده است:
E: بیانگر انرژی M: مخفف جرم
C: به عنوان یک ثابت، سرعت نور است.
با این حال باید توجه داشته باشید که انیشتین یکی از اعضای تیم مخترع بمب اتمی نبود. در واقع او نامهای به رئیس جمهور آمریکا، روزولت نوشته و خواستار ساخت بمب اتم شد قبل از آنکه آلمانیهای مهاجم اقدام به ساخت آن نمایند، هر چند انیشتین، استفاده از بمب اتمی توسط آمریکا که منجر به خون ریزی و کشتار جمعی هیروشیما در ژاپن شد را محکوم کرد.
نطریه خاص نسبیت: انیشتین در تلاشهای خود برای تطبیق قوانین الکترو مغناطیس با مکانیک کلاسیک، این نظریه را ارائه کرد. دو مفهوم اساسی ارائه شده در زیر، ماهیت این نظریه را تشکیل میدهند. مفهوم نظریه اول این است که حرکت یکنواخت همیشه نسبی است.
بر اساس مفهوم دوم، "حالت سکون" را نمیتوان تعریف کرد، به این معنی که موقعیت (حالت)، مطلق نیست. انیشتین، نظریه خاص نسبیت را در سال 1905 در مقالهای تحت عنوان "الکترو مغناطیس اجسام متحرک" ارائه کرد.
نظریه عام نسبیت: فرضیهی ارائه شده توسط انیشتین، اولین فرضیه در سری توضیحات نظریهی عمومی نسبیت بود. تحقیقی که بر پایه این نظریه شکل گرفت، از مهمترین دستاوردهای انیشتین بود. در همین راستا، انیشتین اصل مهمی را به صورت زیر مطرح کرد، "میدانهای گرانشی با شتاب وارد از مرجع برابر هستند". این اصل را میتوان به کمک مثال زیر به صورت مفصل شرح داد. افراد داخل آسانسور (آسانسور در حال حرکت به سمت پایین) دقیقاً متوجه نمیشوند که چه نیرویی (نیروی جاذبه یا شتاب آسانسور) حرکت آن ها را کنترل میکند.
اثر فتو الکتریک: انیشتین در یکی از مقالات خود با موضوع اثر فتو الکتریک، بیان میکند که نور از ذرات ساخته شده است. همچنین اظهار میکند که این ذرات نور (فوتونها) حامل انرژی هستند. انرژی موجود در فوتونها به صورت مستقیم با فرکانس تابش متناسب است. رابطهی بین انرژی و فرکانس تابش به کمک این فرمول ارائه میشود:
E = hv در این فرمول، ' E ' مخفف انرژی
' h ' نماد ثابت پلانک
' v ' نماد فرکانس تابش است.
تا پیش از این، دانشمندان فرض میکردند که نور به شکل موج حرکت میکند. مطالعات انجام شده توسط انیشتین و اکتشافات او، به درک برخی مفاهیم اصلی فیزیک کمک میکند. در واقع مفهوم کوانتوم، انقلابی در فیزیک ایجاد کرد. انیشتین در سال 1924 به خاطر تحقیق بر روی موضوع اثر فتو الکتریک، برندهی جایزهی نوبل شد.
نگاه انیشتین به حرکت براونی: در سال 1827، رابرت براون ، گیاه شناس انگلیسی، یک حرکت تصادفی و آشفته از ذرات گرده معلق در آب مشاهده کرد. در آن زمان، او قادر نبود دلیل این حرکت را توضیح دهد. در سال 1905، انیشتین، توضیحی برای این نوع حرکت تصادفی ذرات معلق ارائه نمود. طبق گفتهی او، حرکات مولکولی حرارتی موجب حرکات تصادفی ذرات معلق میکروسکوپی قابل مشاهدهی معلق در مایع است.
میعانات گازی بوز- انیشتین (BEC): چگالش بوز- انیشتین در سال 1924 توسط آلبرت انیشتین پیش بینی شد. این میعان یک جسم شکل گرفته حاصل از پیوستگی اتم های مجزا است؛ هنگامی که در دمای 67ر459- فارنهایت یعنی 15ر273- درجه سانتی گراد خنک میشود. اگر چه، چگالش بوز - انیشتن برای اولین بار در سال 1995 ساخته شد اما انیشتین آن را بر اساس فرمولهای کوانتوم ارائه شده توسط ساتی اندرانا بوز، دانشمند هندی، پیش بینی کرده بود. اریک کرنل و کارل ویمن نقش مهمی در ساخت چگالش بوز - انیشتن داشتند.
منبع مطلب : rasekhoon.net
ردپای اینشتین در ۳ اختراع مدرن امروزی
سه مورد از پرکاربردترین اختراعاتی که از نظریه های آلبرت اینشتین نشأت گرفته در این خبر معرفی شده است.
۱۲:۴۴ - ۰۹ آذر ۱۴۰۰ ۷۹۸۲۵۸۲
فضای مجازی دريچه فناوری نظر دادن اشتراک گذاری دانلود PDF
ردپای اینشتین در ۳ اختراع مدرن امروزی
سه مورد از پرکاربردترین اختراعاتی که از نظریه های آلبرت اینشتین نشأت گرفته در این خبر معرفی شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، اینشتین مخترعی مانند دیگر مخترعهای دوران گذشته، چون داوینچی، گراهامبل یا ادیسون نبود، زیرا او هنوز هم به عنوان یکی از بزرگترین فیزیک دانان در همه دوران شناخته میشود و در دید بسیاری از افراد هنوز نابغه است. این ریاضیدان و متفکر با استعداد و به شدت مستقل است که آنچه ما در اطراف دنیا میبینیم حاصل فیزیک و تئوریهای او است.
در نوامبر ۱۹۱۵، آلبرت اینشتین در آکادمی سلطنتی علوم پروس در برلین، مجموعهای از سخنرانیها درباره نظریه نسبیت عام را مطرح کرد. این اوج نتیجه سالها کار بود که با چهار مقاله پیشگامانه در سال ۱۹۰۵ شروع شد؛ در مورد نظریه کوانتومی نور او عنوان کرد که نور یک ذره یا فوتون است. در مورد وجود اتمها نیز موضوع جنبش براونی را مطرح کرد. اینشتین در مورد نظریه نسبیت خاصش بیان کرد که طول و زمان ثابت نیستند و به چارچوب مرجع ناظر بستگی دارند و همچنین درباره E=MC۲ نیز این موضوع را مطرح کرد که این انرژی به جرم و سرعت نور مرتبط است. در معادلهای که او بیشتر به آن مشهور است عنوان شده که یک ذره کوچک ماده میتواند مقدار زیادی انرژی، به ویژه اساس انرژی هستهای ایجاد کند.
او به همه این علوم زمانی دست یافت و آنها را مطرح کرد که فقط ۲۶ سال داشت و علم فردی شبیه به او را به خود ندیده است. ده سال بعد اینشتین دنیای فیزیک را با نظریه خود زیر و رو کرد؛ این نظریه بر این موضوع دلالت داشت که فضا و زمان پویا و تحریف شده هستند و بر نحوه حرکت اجسام و نور تاثیر میگذارند.
سه اختراع مهمی که توسط اکتشافات اینشتین به وقوع پیوست
نقشههای ماهوارهای و Google Maps
این روزها کم پیش میآید که کسی گم شود، زیرا GPS وجود دارد. این فناوری به سیستمهای نقشه یاب ماهوارهای و نرم افزارهای نقشه موجود بر روی تلفنهای هوشمند این دسترسی را میدهد که به ما بگوید سریعترین مسیر برای یافتن رستوران یا ساحل کدام است. اما اگر نظریه نسبیت عام اینشتین نبود ما نمیتوانستیم تاثیر این نسبیت را هنگام همگام سازی اینترنت با سیستم مکان یابی جهانی را بر روی حسابها بدانیم. این حقیقت به این معنا است که در این صورت اطلاعات موجود با اختلال مواجه میشد و GPS کمتر یا بیشتر بی فایده میشد.
ساعتهای تلفن همراه
اکثر ISPها و دکلهای تلفنهای همراه از GPS برای تنظیم ساعت استفاده میکنند و هر ماهواره GPS شامل تعداد بسیار زیادی ساعت اتمی است، این ساعتها بر روی کامپیوتر و تلفن همراه فوق العاده دقیق هستند. بدون وجود این دقت قطعا به همه قرارهای ملاقاتمان دیر میرسیدیم.
لیزرها
تاکنون به این فکر کرده اید که درب سوپر مارکتها چطور به صورت اتوماتیک هنگامی که شما به آن نزدیک میشوید باز میشوند؟ چرا سیستم امنیتی خانه هنگام حضور یک مزاحم به شما هشدار میدهد؟ و چطور سیستم اطفاء حریق هنگام آتش سوزی و حس کردن بوی دود هشدار میدهد؟ لیزرها دلیل اصلی همه این اختراعات و انواع دیگر این فناوریها هستند.
کشف اینشتین در سال ۱۹۱۶ در خصوص یک اصل فیزیکی پاسخگوی این است که تقویت یک انتشار تحریک شده از تشعشع که این روزها به آن لیزر میگویند، کارکرد این دستگاهها را ممکن میکند.
بیشتر بخوانید
محققان در مقیاس پذیری محاسبات کوانتومی به پیشرفت بزرگی دست یافتند
همه اینها فقط سه مورد از مثالهایی بودند که در دنیای امروز مرهون تلاشهای علمی آلبرت اینشتین بوده اند. به طور کلی میتوان گفت هیچ گوشهای از علم و فناوری وجود ندارد که از آزمایشها و تجربیات اینشتین بی تاثیر مانده باشد. از ابرکامپیوترها و ابرنواخترها گرفته تا سلاحهای هستهای و انفجارهای بزرگ.
انتهای پیام/
باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری
منبع مطلب : www.yjc.news