با طرز تهیه ترش واش غذای اصیل شمالی خوشمزه آشنا شوید



ترش واش

ترش واش نوعی سبزی خورشتی می باشد که اغلب در گیلان و اغلب در مناطق همجوار شرق استان گیلان رشد می کند. به این سبزی بویا یا ترشک هم نیز گفته می شود. از سبزی ترش واش انواع غذاهایی مانند: ترش واش قاتق، آبکی، غورابه، بویا قاتق و… نامیده می شود.

این سبزی به دو صورت خودرو و پرورشی نیز می باشد. نگهداری سبزی ترش واش کمی مشکل است اما با این حال در فصل سبزی ترش واش می توانید این غذای خوشمزه را آماده سازی کنید و از طعم آن لذت ببرید. در پارسی دی همراه ما باشید برای طرز تهیه خورش ترش واش.

مواد لازم:

• بادمجان ۵ عدد

• گوجه فرنگی ۵ عدد

• سینه مرغ ۱ عدد

• پیاز ۱ عدد

• سیر ۲ حبه

• رب آلوچه ۱ قاشق غذاخوری

• رب انار ۱ قاشق غذاخوری

• روغن مایع به میزان لازم

• آب به میزان لازم

• نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

• سبزی مخصوص که شامل گشنیز، چوچاق، نعنا و ترش واش ۱ کیلو پاک نکرده

طرز تهیه:

مرحله اول: بادمجان

ابتدا بادمجان ها را پوست گرفته و بشوئید. سپس با ۱ قاشق غذا خوری نمک بر روی بادمجانها بپاشید و زمان دهید تا تلخ آب بادمجان خارج شود. سپس به همراه روغن بادمجان ها را سرخ کنید.

مرحله دوم: سبزی

سبزی را پاک کرده و خوب بشوئید و ریز خرد کنید. سپس کمی سبزی را به همراه روغن تفت دهید.

مرحله سوم: مرغ

مرغ را در قابلمه به همراه روغن مایع و پیاز خرد شده و همینطور سیر له شده بریزید. سپس بر روی حرارت بگذارید و زمان دهید تا مرغ و سیر و پیاز کمی تفت بخورد و سپس ادویه های لازم را به همراه رب های مورد نیاز را بریزید و زمان دهید تا عطر ادویه ها بلند شود. سپس به میزان ۴ لیوان آب بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا مرغ پخته شود.

مرحله چهارم: ترکیب کردن

بعد از اینکه کمی از پخت مرغ گذشت سبزی را به مرغ اضافه کرده و اگر آب بیشتری نیاز هست به خورش ترش واش آب اضافه کنید.

مرحله پنجم: گوجه فرنگی

گوجه فرنگی ها را در تابه سرخ کنید و به همراه بادمجان ها به خورش ترش واش اضافه کنید.

مرحله ششم: پایان کار

خورش ترش واش بعد از کمی پخت به مدت تقریبی ۱ ساعت و نیم آماده است و می توانید به همراه نان محلی و یا کته زعفرانی شمالی آن را نوش جان فرمائید.

نکات لازم:

• می توانید از ران مرغ در خورش ترش واش نیز استفاده کنید.

• می توانید از گوشت خورشتی گوساله و گوسفند در خورش ترش واش استفاده کنید.

• همینطور می توانید از گوشت چرخ کرده به صورت قلقلی نیز ادر خورش استفاده کنید.

• اگر در مناطق شمالی نیستید و یا دسترسی به تهیه سبزی محلی ندارید می توانید آن را حذف کنید.

• در صورت تمایل می توانید از زرشک در خورش ترش واش نیز استفاده کنید.

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب