• خبر
  • تاریخ انتشار ۱۴۰۱-۰۷-۱۲
چگونه گوشت سالم را تشخیص دهیم؟

چگونه گوشت سالم را تشخیص دهیم؟



چگونه گوشت سالم را تشخیص دهیم؟

طبق نظر متخصصین، گوشت سالم‌ ویژگی‌هایی دارد که هر مصرف‌کننده‌ای باید آن‌ها را بداند.

سطح خارجی گوشت نباید مرطوب یا خیس باشد و هیچ‌گونه بوی غیرطبیعی مثل بوی ترشیدگی و تعفن نباید استشمام شود. در محل اتصال گوشت به استخوان نیز نباید بوی غیرطبیعی به مشام برسد. چراکه وجود بوی غیرطبیعی در این قسمت نشانه فساد عمقی در لاشه گوشت‌ است.

خون‌مردگی، قارچ‌زدگی و ذرات خارجی نباید در گوشت مشاهده شود. گوشت نباید بیش از حد سفت یا لزج و نرم باشد. چربی‌ها نیز باید سفید یا متمایل به سفید و بدون هیچ‌گونه بوی نامطبوع باشد. علاوه بر این ارگان‌هایی مثل کبد (جگر) نباید دچار تورم و کیست و رنگ و بوی غیرطبیعی باشد.

نکات خرید گوشت تازه و منجمد

گوشت نباید خشک و حالت چروکیده داشته باشد. یکی از نکاتی که خریداران باید به آن توجه کنند این است که محصول خریداری شده باید حتما مهر دامپزشکی داشته باشد. همچنین گوشت‌های بسته‌بندی‌ شده موجود در فروشگاه‌ها باید در یخچال نگهداری‌ شود و در مدت معینی بعد از تولید به فروش برسد. هنگام خرید نیز حتما باید به برچسب موجود روی آن دقت شود تا از تاریخ تولید و تاریخ انقضا اطلاع حاصل‌ شود.

تاریخ تولید و انقضا، کد پروانه بهره‌برداری از اداره‌کل دامپزشکی استان، آدرس محل تولید و شرایط نگهداری (تازه: صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد، منجمد: منفی ۱۸ درجه سانتی‌گراد) مواردی است که مصرف‌کننده حین خرید فرآورده‌های خام دامی بسته‌بندی شده باید به آن دقت کند.

خرید گوشت چرخ‌کرده

طبق گفته متخصصین به هیچ ‌عنوان نباید گوشت چرخ‌ کرده در فروشگاه‌های موجود در سطح شهر به صورت آماده عرضه شود. این محصول باید فقط به درخواست مشتری و در حضور وی و با رعایت همه مسائل بهداشتی از قبیل شست‌وشوی مناسب دستگاه صورت بگیرد.

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب