دستهبندیها
آغاز جشنواره بینالمللی قصهگویی از 25 دی
به گزارش تیزلند، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نشست خبری بیست و چهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی که امروز در سالن کنفرانس مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری برگزار شد، اظهار کرد: زنگ پایانی جشنواره قصهگویی با عطر بانوی دوعالم، مادر نمونه هستی آمیخته شد و رویای شیرین قصه گویی در ایران اسلامی با این تقارن لطیفتر شد.
وی ادامه داد: اکنون جشنواره بینالمللی قصهگوی، یک حرکت فرهنگی برای سرگرم کردن کودکان نیست بلکه با همکاری دلسوزان این حوزه، به یک شاخص بزرگ فرهنگی در عرصه بین الملل تبدیل شده است؛ گرچه روزی در تقویم به عنوان قصهگویی نام نهاده شده است اما باید به فکر ثبت جهانی آن باشیم؛ چراکه قصهگویی سرمایه ملی است و باید برای پاسداشت و توسعه آن اقدام کنیم.
علامتی تصریح کرد: نتیجه یکسال تلاش کودکان و نوجوانان در زمینه قصهگویی در کانون به بار نشسته است و از ۲۵ دی شاهد شروع اختتامیه جشنواره خواهید بود و شکوفههای درخت تناور قصهگویی به بار خواهد نشست.
بیشتر بخوانید: تاثیر قصهگویی بر کودکان
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه قصهگویی قدیمیترین شبکه جهانی پیامرسانی است که در اختیار تمدن اسلامی است و برای آن رقیبی وجود ندارد ولی باید برای معرفی و پاسداشت آن تلاش شود، افزود: وقتی قصه با ادبیات کهن ایرانی آمیخته میشود چنان ابعادی پیدا میکند که طول موج مثبتش همه فرهنگها را متأثر میسازد.
وی با بیان اینکه باید از قصه برای کاشتن بذر ایمان در دل کودکان استفاده کنیم، اضافه کرد: در جریان قصهگویی در کانون به دنبال نشاندن بذر ایمان در دل کودکان و نوجوانان هستیم و همه دست اندرکاران را به این سمت فراخواندیم؛ به عبارت دیگر هدف جریان قصهگویی در کانون پرورش فکری، چیزی جز کاشتن بذر ایمان و فرهنگ در دل کودکان و نوجوانان نیست و همه دستاندرکاران این نکته را مدنظر قرار دادند.
علامتی تصریح کرد: هر حرکتی که انجام میشود نیاز به بازبینی و بررسی دارد و باید به سرمایه تجربه بیست و چهار دوره جشنواره قصهگویی توجه شود و ضمن پاسداشت، برای ارتقای بیشتر آن تلاش کنیم.
وی با تأکید بر اینکه از توجه جدی در کیفیت بخشی به محتوا نباید غافل باشیم، گفت: ضمن تقویت جریان قصهگویی، مراقبت از شاخصها و سنجشها، به کیفیت بخشی ضریب میدهد.
علامتی اضافه کرد: بیست و چهار دوره جشنواره بینالمللی قصهگویی یک جریان عظیم فرهنگی، هنری و ادبی است که بیست و سه دوره تجربه را به همراه دارد. به گواه کارشناسان و محققان قصهگویی، هنر قصه گویی یکی از برجستهترین جریانهای فرهنگی به شمار میرود.
وی اضافه کرد: ترویج قصهگویی بین اعضای خانواده به ویژه مادران باید به عنوان فرایند مطلوب مورد توجه قرار گیرد. کاربست حداکثری قصهگویی در جهت تقویت فرزندان یکی از اولویت هاست که نباید دچار خدشه شود.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان از قصهگویی به عنوان صادرات فرهنگی یاد کرد و گفت: توجه به این جریان قصهگویی به عنوان صادرات فرهنگی اصیل حتما مورد توجه ما هست. در این زمینه تقویت روز ملی مد نظر است. حتما به فکر ثبت جهانی هستیم. البته فرایندی دارد، باید در آن با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین وزارت آموزش و پرورش تعاملاتی داشته باشیم و البته شروع آن را بعد از جشنواره انجام خواهیم داد.»
وی با بیان اینکه نباید به این جشنواره نگاه تبلیغاتی داشته باشیم و باید در داخل و خارج به عنوان یک سرمایه عظیم از آن بهره ببریم، تصریح کرد: همین جا ضمن دعوت از هنرمندان و اصحاب رسانه برای رصد این جشنواره، از آنها میخواهیم با بیان اشکالات و ایرادات به ما کمک کنند تا در جشنواره بیستوپنجم با کیفیت بهتری عمل کنیم.
علامتی افزود: این هنر از هنرهای اصیلی است که از پدربزرگها و مادر بزرگها به ما رسیده و به صورت شفاف و روشن میگوییم ما در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آن را یکی از بهترین ابزار برای تحقق جهاد تبیین میدانیم و از همه مسؤولان فرهنگی برای استفاده دقیق این واجبِ فوری، دعوت میکنیم.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پایان از مدیرکل کانون استان یزد و نیز استاندار یزد به عنوان یک استاندار فرهنگی یاد کرد و از زحمات استانداری و دیگر مسئولان شهر یزد و کارکنان کانون استان قدردانی کرد.
قصهگویی یک هنر ناب است
در ادامه این نشست، محمود مروج رییس جشنواره و معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دیگر سخنران این جلسه ضمن تشکر از اصحاب رسانه برای ترویج قصهگویی در فضای جامعه گفت: «از همه قصهگویان، قصه پژوهان و دوستانی که در این مدت در سطح استانی، منطقهای، ملی و بینالمللی طی این مدت کمک کردند، تقدیر و تشکر میکنم.»
او ادامه داد: «در خصوص چیستی و چرایی جشنواره قصهگویی باید به سه نکته کلیدی اشاره کنم. نخست این که قصه یک سرمایه عظیم است که تمام جوامع از آن برخوردار هستند و ایران ما نیز پر از قصههای متنوع است. ما قصهگویان بسیار خوبی داریم و قصهگویی یک هنر ناب است. نکته سوم این که ما مخاطب قصهگویی را نیز داریم. از کودک و نوجوان تا بزرگسال هرکجا که قصه باشد مخاطب آن نیز حتما هست. این سه نکته ایجاب میکنند تا همه به این امر مهم توجه کنیم که جشنواره یکی از این راههای ترویج قصهگویی است.»
استقبال گسترده از جشنواره قصهگویی
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همچنین درباره تعداد شرکتکنندگان در هر بخش اظهار کرد: «جشنواره بیستوچهارم در دو بخش ملی و بینالملل از ۲۵ تا ۲۹ دی در استان یزد برگزار میشود. البته که ما از تابستان این جشنواره را در مراکز فرهنگی هنری کانون و در سطح کشور آغاز کردیم که برگزیدگان آنها به مرحله استانی و کشوری راه پیدا کردند. در بخش ملی ۵ هزار و ۴۱۳ قصهگو شرکت کردند که بعد از گذر از مرحله استانی ۲۳۳ نفر به مرحله منطقهای و در نهایت ۴۰ قصهگو به مرحله نهایی راه یافتند.»
او افزود: «در بخش بینالملل برای ۴۲۷ نفر فراخوان جشنواره ارسال شد و از این تعداد قصهی ۶۵ نفر در دبیرخانه جشنواره ثبت شد که در مرحله داوری ۲۵ اثر داوری شد و در نهایت ۱۰ قصه به مرحله پایانی راهیافت. جمع قصهگوهای راهیافته ایرانی و خارجی به بخش بینالملل جشنواره ۵۱ قصه بوده است که از این تعداد جمعا ۲۳ نفر به مرحله نهایی راهیافتند که از این تعداد ۱۵ ایرانی و ۸ خارجی از کشورهای ایران، هند، مالزی، لبنان، کلمبیا و ترکیه هستند که در مرحله نهایی به قصهگویی خواهند پرداخت.
در بخش آیینی سنتی نیز ۳۳۵ قصهگوی استانی و ۱۱۹ قصهگو منطقهای حضور یافتند که از این میان ۳۱ اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرده است. در این دوره ۸۷ قصهگو به زبان اشاره شرکت کردند که از این میان شش قصهگو به مرحله نهایی راه پیدا کردهاند. در بخش پادکست قصهگویی نیز یکهزار و ۴۵۴ قصه در مرحله اول به دست ما رسید که از این میان ۶۴ قصه به مرحله نهایی راه یافته است. در بخش ۹۰ ثانیه نیز ۲هزار و ۹۲۷ اثر در مرحله اول ارسال شد و از این میان ۱۲۲ قصه نهایی شد.»
مروج همچنین به بخشهای دیگر جشنواره اشاره کرد و افزود: «قصهگویان برگزیده ما که سالهای سال در جشنواره موفق بودند و مقامهای برتری را کسب کردند در استان یزد حضور یافته و از تجربیات آنها استفاده میشود. ما از این دوستان در بخشهای آموزشی نیز بهره خواهیم گرفت. علاوه بر این در بخش علمی جستارنویسی ۶۹ اثر بدست ما رسید که ۱۰ اثر نامزد نهایی هستند، در بخش مقاله ۳۲ اثر ارسال شد که ۱۱ اثر به عنوان نامزد دریافت جایزه انتخاب شدند. در بخش رساله و پایاننامه نیز ۱۲ اثر به دست ما رسید که ۸ اثر به مرحله پایانی راه یافته است. همچنین در بخش کتاب نیز ۶ کتاب در مرحله اول شرکت کردند و ۵ کتاب در مرحله پایانی نامزد دریافت جایزه هستند. همچنین گفتنی است که مجموع ثبتنام کنندگان ما در بیستوچهارمین دوره جشنواره بینالمللی ۱۲ هزار و ۳۷۷ نفر بوده است.»
[تلاش برای ثبت جهانی روز قصهگویی به نام ایران/ استقبال گسترده از بیست و چهارمین جشنواره قصهگویی]
۲۵ دی آغاز بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی
در ادامه این نشست، عالیه قوامی دبیر اجرایی جشنواره که در استان یزد حضور دارد به شکل تصویری به ارائه سخنانی پرداخت.
او گفت: «بیستوچهارمین دوره جشنواره بینالمللی قصهگویی از صبح روز یکشنبه ۲۵ دی افتتاح خواهد شد و تا ظهر روز ۲۸ دی در دو سالن ادامه خواهد یافت. مراسم پایانی نیز صبح روز ۲۹ دی در سالن شهید عباسپور یزد برگزار خواهد شد.»
در ادامه این مراسم نوبت به پرسش و پاسخ خبرنگاران رسید.
علامتی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره بخش نوجوان جشنواره، گفت: «مخاطب این جشنواره ابتدا کودکان و نوجوانان هستند و هدفی که گفتیم در حال پیگیری است. در این دوره بخشی داریم که خود نوجوانان قصهگو هستند و در کنار مربیان و پدربزرگها و مادربزرگها به بحث انتقال مفاهیم میپردازند. اگر بتوانیم در همه برنامهها به جای این که مخاطبان ما مهمان باشند، خودشان میزبان شوند بهترین کار فرهنگی را انجام دادهایم. ضمن این که از دل خود نوجوانان مفاهیم انتقال پیدا میکنند. تعداد نوجوانانی که در این رویداد ملی حضور یافتهاند نسبت به سالهای گذشته خوب بوده و در عین حال آثار با کیفیتی ارائه شده است که امیدوارم این هنر در راستای اهداف تعیین شده پیش برده شود.»
او همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا درباره ثبت جهانی قصهگویی بیان کرد: یکی از ایدههای اصلی ما ثبت جهانی قصهگویی است. البته این فرایند روند طولانی دارد که حتما باید پرونده آن آماده و ارائه شود. اخیرا با همکارانمان در وزارت میراث فرهنگی ارتباطاتی داشتیم و خوشبختانه آنها نیز مشتاق بودند. امیدواریم اتفاق مبارکی رخ دهد و تا مرحله ثبت جهانی پیش برویم. اما فعلا در مرحله ایده و آماده کردن مقدمات لازم بین دو دستگاه آموزش و پرورش و میراث فرهنگی است که احتمالا در این میان کمکی هم از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهیم گرفت.»
[تلاش برای ثبت جهانی روز قصهگویی به نام ایران/ استقبال گسترده از بیست و چهارمین جشنواره قصهگویی]
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان همچنین درباره تفاوت جشنواره امسال با سال گذشته که خبرنگار صداوسیما آن را پرسید، اظهارکرد: «ما دو سال به دلیل شرایط کرونا جشنواره را حضوری برگزار نکردیم و امسال مصمم بودیم تا حتما حضوری باشد. براساس آسیبشناسی که در این مدت انجام دادیم بخشهایی همچون حضور رقابتی قصهگویان با زبان اشاره برای کودکان با نیازهای ویژه به این دوره از جشنواره افزوده شد که در دورههای قبل نبود. بخش جستارنویسی و ارائههای علمی نیز از دیگر بخشهای جدید جشنواره است. ما همزمان با برگزاری جشنواره ارائههای علمی نیز در دانشگاه یزد خواهیم داشت و کرسیهای آزاد اندیشی امسال به جشنواره افزوده شده است.»
او همچنین درباره شاخصهای داوری نیز گفت: «شاخصهای ما در این دوره بهروزتر شده است. علاوه بر این بخش غیررقابتی را داریم که پدربزرگها و مادربزرگها تا مرحله منطقهای حضور داشتند و چند قصهگو نیز در یزد به قصهگویی خواهند پرداخت. همچنین جشنواره پیش از این مستمر در تهران برگزار میشد که امسال به استان یزد منتقل شده است.»
علامتی در ادامه به پرسش خبرنگار خبرگزاری دانشجو که درباره میزان استقبال از جشنواره پس از دو سال تعطیلی پرسیده شد، توضیح داد: «خوشبختانه به دلیل جذابیت قصهگویی که مخاطبان خاص خود را دارد و برای کانون بسیار ارزشمند است، استقبالی که در بخش رقابتی داشتیم نسبت به سالهای گذشته و نه صرفا دو سال کرونایی، بالاست. در عین حال کارگاههایی که برگزار میکنیم نیز با استقبال همراه بوده است. کانون در دل مراکز خود حدود ۶۰ نوع فعالیت دارد که نیمی از آنها در قالب کارگاههای آموزشی و مهارتی در حال انجام است.»
[تلاش برای ثبت جهانی روز قصهگویی به نام ایران/ استقبال گسترده از بیست و چهارمین جشنواره قصهگویی]
این مدیرعامل کانون درباره تعامل با مدارس برای نهادینه شدن و بالا رفتن کیفیت که از سوی خبرنگار ایبنا پرسیده شد، پاسخ داد: «طرح «کانون مدرسه» را ارائه دادیم و به دنبال این هستیم تا فعالیتهای کانون را به مدرسه اضافه کنیم. این به معنای دخالت در فرایند آموزشی نیست، بلکه کانون فرایندی در محیط غیررسمی است اما تلاقی این دو یعنی مدرسه و کانون به ارتقا کیفیت آموزشی و تربیتی کمک میکند. قصهگویان ما در مدارس حاضر میشوند و متناسب با سرفصلهای درسی به قصهگویی میپردازند. تفاهمنامهای با وزارت آموزش و پرورش امضا شده است که به شادی و پویایی فضای مدارس و همچنین آموزش بسیار کمک میکند.»
علامتی در پایان این نشست، به سوال خبرنگار قدس درباره مهمترین شاخصه برای انتخاب استان میزبان نیز گفت: «اولین و مهمترین شاخص ما فرهنگ، آداب و رسوم آن استان است. تاریخ یزد را اگر مطالعه کنید در بحث قصهگویی پیشتاز بوده است، بنابراین برای ما اهمیت دارد و بعد از آن به شرایط و پیشینه آن میپردازیم.»
بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی «قصهگوییِ» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از ۲۵ تا ۲۹ دی ۱۴۰۱در شهر یزد برگزار خواهد شد.
منبع: خبرگزاری فارس
نظر خود را بنویسید
آخرین مطالب
- Superman and Lois 2021-2023 فصل 3 قسمت 1
- دست به مهره - به زودی
- منتالیست - قسمت 1
- ثبت نام کتاب پیش دبستانی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳
- متن تبریک عید نوروز 1402 + عکس نوشته های جدید عید نوروز ۱۴۰۲
- زمان پخش باغ شادونه در نوروز 1402 + بیوگرافی مجریان برنامه
- عکس و اسامی بازیگران سریال ملکوت + داستان و زمان پخش از آی فیلم
- پیشواز ماه رمضان با عکس ها و متن های جدید ۱۴۰۲
- فصل جدید زندگی پس از زندگی ماه رمضان 1402 | زمان پخش و موضوعات
- دانلود فیلم مستند در مورد فضا
- 10 نکته مهم در طراحی سایت که باید بدانید
- معرفی انواع ورق ساندویچ پانل و بررسی همه جانبه آنها
- پروژه تریتیوم VIP شهرک گلستان منطقه 22 چیتگر
- تی ان تی حامد آهنگی 1402
- چند میگیری گریه کنی 2 - 1398
- نمونه اسپیکینگ تافل و رایج ترین موضوعات اسپیکینگ تافل
- گلدان به انگلیسی، مترادف ها و روش استفاده در جمله با مثال
- مشکلات پوستی سلبریتی ها
- سنگر | Bunker 2022
- زمان انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد ۱۴۰۲
- مدارک ثبت نام بدون کنکور ۱۴۰۲
- شرایط ثبت نام بدون کنکور ۱۴۰۲
- زمان ثبت نام بدون کنکور ۱۴۰۲
- بهترین جنس مانتو را قبل از خرید آن بشناسید!
- مصرف الکل چه تاثیری بر بی خوابی دارد؟
- رشته های دکتری دانشگاه پیام نور ۱۴۰۲
- 8 موضوع جذاب برای گفتگو؛ از چه موضوعاتی اجتناب کنیم
- فیل جادوگر | The Magician’s Elephant 2023
- پری دردسرساز من | My Fairy Troublemaker 2022
- ساین | Sayen 2023
- هیچ چیز غیرممکن نیست Nothing is Impossible 2022
- محاصره | The Siege 2023
- زمان بی حرکت | Still Time 2022
- دلایل خستگی دائم چیست؟
- تعرفه حق بیمه شخص ثالث مشخص شد
- حرف آخر - به زودی
- دستورالعمل نگهداری فضای سبز
- با طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید آشنا شوید
- حسین شریعتمداری: غائلهی «کشفحجاب» را جمع کنید؛ احتمال مواجهه با یک رخداد خسارتبار دور از انتظار نیست
- آتش و باد - قسمت 2
- شرایط تغییر رشته از فیزیک به حسابداری
- شرایط تغییر رشته از فیزیک به معماری
- شرایط تغییر رشته از فیزیک به صنایع
- عکس و اسامی بازیگران سریال لیسانسه ها + داستان و زمان پخش
- عکس و اسامی بازیگران سریال همسایه ها + داستان و زمان پخش
- انواع مدل سفره هفت سین ۱۴۰۲ + نکات تزیین بهترین هفت سین 1402
- خرید عطر نوید محمدزاده اصل
- ویژگیهای ارز دیجیتال گراف چیست؟
- 6 دلیل مهم برای دریافت گواهینامه ایزو 9001
- مناسبترین روانکار برای دیزل ژنراتور
- کوزوو 1400 - به زودی
- The Blacklist - فصل 10 قسمت 3
- کارنامه آزمون دکتری ۱۴۰۲
- پیام تبریک عید نوروز ۱۴۰۲|پیام تبریک سال نو رسمی
- ۸ سنت عجیب و جالب که زنان کشورهای مختلف انجام میدهند
- واخواهی از دادنامه کیفری
- سردی کردن چیست و چه راه حلی دارد؟ + خوراکی هایی که طبع سرد دارند
- ماندگاری غذاهای مانده تا چه زمانی است؟
- 23 راهکار برای حفظ محیط زیست؛ خطر در راه است!
- اینجا سوئیس ایران است ، پاتوق طبیعت گردهای سلفی باز! + عکس
- هشدار نسبت به افزایش خارج از قاعده حداقل دستمزد
- تبریک سال نو به عشقم | تبریک عید عاشقانه
- تبریک سال نو به دوست صمیمی|سال نو مبارک رفیق
- تزیین تخم مرغ برای عید | عکس تخم مرغ عید
- استقبالی از پوشاک شب عید وجود ندارد
- دولت با تاکتیک تاخیر در اعلام دستمزد به دنبال فشار بر کارگران است/دستمزد کارگران حاصل توافق بین دولت و کارگران است نه کارگران و کارفرمایان
- شمخانی پس از امارات به عراق میرود
- با این ترفندها میوه های عید را تازه و طولانی مدت نگه داریم
- اکونومیست در پی سقوط بانک سیلیکونولی و گسترش ابعاد آن مسیر اصلاح سیاستهای نظام بانکی را تشریح کرد
- مجازات عدم تمکین جنسی در ازدواج موقت چیست؟
- آیا می دانید روستایی که قطب بستنی ایران است کجاست؟
- ایرادات شورای نگهبان و هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت به طرح «ساماندهی کارکنان دولت»
- 6 راه طلاق از طرف زن + سریع ترین راه طلاق
- قانون نحوه تشکیل و فعالیت تشکل های صنفی ـ تخصصی
- قانون اصلاح مواد ۷۰۵ تا ۷۱۱ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات های بازدارنده)
- تعرفه دفاتر خدمات الکترونیک قضائی در سال ۱۴۰۲ به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید
- با زهرآگین ترین مار جهان آشنا شوید + عکس
- آقای قاضی - فصل 2 - به زودی
- چه کنیم تا حافظه سالمی داشته باشیم؟/ ۱۰ نکته کلیدی برای جلوگیری از زوال عقل
- منتظر ریزش قیمت خودرو باشیم؟/ دادفر: یک میلیارد روی خودروی ۴۰۰میلیونی میگذاریم و به مردم میفروشیم