مدارس، به تدریج تا پایان آبان حضوری می شوند
به گزارش تیزلند، علیرضا کمرئی طی نشست مجازی معاونان وزیر با مدیران کل آموزش و پرورش استانها و روسای ادارات آموزش و پرورش مناطق سراسر کشور که در ساختمان شهیدرجایی برگزار شد، به تشریح فعالیت های صورت گرفته درخصوص «بازگشایی مدارس»، «آغاز سال جدید تحصیلی» و «از سرگیری آموزش های حضوری» پرداخت و ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست کشوری، اظهار کرد: آغاز فعالیتهای آموزشی در کشور سبب پویایی و تحرک جامعه می شود.
کمرئی افزود: در 19 ماه گذشته اختلال و وقفه جدی در امر آموزش ایجاد شد و شیوع کرونا، شرایط عادی فعالیت مدارس را تغییر داد و شوکی طولانی و زیانبار به سیستم آموزشی و یادگیری دانشآموزان وارد کرد که به طور یقین، روی رفتارها و بعضی عادات ما هم نیز اثر گذاشته است. با توجه به این نکته، بازگشت به شرایط مطلوب و پایدار، قدری دشوار است که امیدوارم با درنگ، تانی و درایت مدیران آموزش و پرورش در سراسر کشور، بتوانیم این فرآیند را به خوبی طی کنیم و با بازگشت به شرایط عادی و بهبود شرایط مناسب در کشور، به وضعیت پایدارتری دست پیدا کرده و فعالیتهای آموزشی و تربیتی با کیفیتتری را از سر بگیریم.
معاون آموزش متوسطه وزات آموزش و پرورش با اشاره به این که این باور در ستاد وجود دارد که حوزه های عملیاتی، مهم ترین بخش نظام آموزشی هستند، تصریح کرد: «مدرسه کانون اصلی تحول و یادگیری است» و تمام اخبار و اطلاعاتی که برای نظام تعلیم و تربیت، ارزش و اهمیت ویژه ای دارند، در «مدرسه» اتفاق می افتد و از این روی، تحلیل وضعیت و رخدادهای مدارس و نیز مسائل مناطق و استان ها و تبیین شرایط و نیازمندی های آنان، در تصمیم گیری های ستادی بسیار حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر این که «واحد تحلیل» نظام آموزشی، همواره باید مدرسه باشد، گفت: در الگوی بازگشایی مدارس، سعی کردیم مدرسه را کانون اصلی کار قرار داده و تمام تمرکزمان را در اعطای اختیارات، تصمیمگیریها و تهیه گزارش ها به مدرسه معطوف کنیم.
کمرئی افزود: «مدرسه» و «منطقه»، واحدهای عملیاتی اصلی نظام تعلیم و تربیت هستند که اگر خوب بدرخشند و درست عمل کنند، مشکلی در پیگیری اهداف بازگشایی و نحوه نظارت بر فعالیت های مدرسه نخواهیم داشت.
معاون آموزش متوسطه وزات آموزش و پرورش گفت: با توجه به شرایط و تصمیم ستاد ملی کرونا قرار شد با سیاستی آرام، تدریجی و اقتضایی به سمت بازگشایی حضوری مدارس حرکت کنیم و فعالیت های آموزشی و تربیتی را به شیوه ترکیبی (در فضای مجازی و به صورت حضوری در مدرسه)، مورد تاکید قرار دهیم.
وی با بیان این که به تدریج در طول دو ماه آینده به سمت آموزشهای حضوری گرایش پیدا خواهیم کرد، گفت: خوشبختانه این سیاست ها یعنی بازگشایی تدریجی و الگوی آموزشی مورد تایید و تاکید دولت هم قرار گرفته است و امیدواریم با سرعت گرفتن روند واکسیناسیون در کشور و کنترل شرایط بیماری، بتوانیم سرعت فرآیند بازگشایی مدارس را متناسب سازیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: با توجه به نگرانیهایی که نسبت به فعالیتهای تربیتی داشتیم و آسیبهایی که در اثر آموزش مجازی به دانشآموزان وارد شده، تمایل والدین و خانواده به بازگشایی مدارس افزایش یافته و در این مسیر همراه نظام آموژشی هستند و لازم است مدیران مناطق و روسای ادارات، با رعایت کامل ابعاد بهداشتی آسودگی خاطر بیشتری برای خانواده ها فراهم نمایند تا با آرامش بیشتری فرزندان را راهی مدارس کنند.
وی افزود: بر اساس الگوی بازگشایی مدارس، تمام مدارس تا پایان آبان ماه به صورت حضوری فعالیت خود را آغاز خواهند کرد اما در شرایط مطلوب، ممکن است این کار سریع تر انجام شود در این زمینه باید با دقت و سرعت بیشتری الگوی بازگشایی را تبیین کنیم تا بتوانیم بر کارها نظارت داشته و با استناد بر گزارشهای خوبی که به دست می آوریم سیاستهای آینده بازگشایی مدارس را برنامهریزی و هدفگذاری کنیم.
کمرئی ادامه داد: شاید دشوارترین کار در ایام کرونا، پیچیدگی و سختی نظارت بر فرآیندهای آموزشی و تربیتی، حتی در ساده ترین شاخص ها، کلیدی ترین یا بدیهی ترین آن هاست گاه ما در ستاد و حتی در استان و منطقه با توجه به پراکندگی بالای مدارس دچار ابهام و تردید می شویم. مثلا تردید داریم آیا جریان تربیت و یادگیری مدارس برقرار است یا خیر؟ یا نحوه فعالیت معلمان چگونه است؟ یا شکل و فرم اداره و مدیریت مدرسه اگر حضوری است به چه صورت و اگر غیرحضوری چگونه انجام می شود؟ ساعتهای آموزشی چه طور بسته شده و آیا معلم قادر است اهداف درسی را تمام و کمال پیاده کند یا خیر؟ و همه دانشآموزان امکان دریافت سرویس و خدمات تربیتی و آموزشی را دارند یا خیر؟ آگاهی دقیق و شناخت شرایط حاکم بر مدارس دشوارترین کار در دوره کرونا بود و در این 19 ماه یک چالش اساسی فراروی نظامهای آموزشی بود که البته این مشکل تنها به آموزش و پرورش ما مربوط نمیشود و تمام نظامهای آموزشی در این زمینه دچار مشکل بوده اند و راه حل آن بدون تردید، طراحی و راه اندازی سامانههایی بود که بتوانن یک دید کلان و کلی از روندها و ویژگی مدیریت و راهبری مدارس به ما بدهد.
وی با اشاره به این نکته که امکان سرکشی به تک تک واحد های آموزشی برای ما میسر نبوده و نیست، گفت: در حال حاضر بیش از 112 هزار مدرسه داریم و بدون تردید امکان نظارت سریع بر جزئیات آموزشی در سطوح، استان و ستاد وجود ندارد، مگر این که برای نظارت، به سامانهها و توان مناطق اعتنا و اتکا کنیم و این سامانه ها وقتی قابل اتکاست که داده های ثبت شده در آن قابل اعتماد ،متقن و محکم باشد. معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: اولین تاکید ما این است که همه مدارس بر اساس اولویت، چک لیستهای بهداشتی مدرسه را تکمیل کنند. تکمیل چک لیست، قدم اول در ورود به فرآیند آموزش حضوری و یا غیرحضوری است. چون حتی اگر آموزش در مدرسهای به صورت غیرحضوری انجام شود، تکمیل چک لیست بهداشتی میتواند به ما در تشخیص زمان آموزشهای حضوری و اولویتبندی مدارس در آموزش حضوری کمک کند.
کمرئی ادامه داد: خوشبختانه تاکنون بیش از 90 هزار چک لیست بهداشتی، تکمیل و ارسال شده است. مدیران دقت کنند که در دستورالعملهای بهداشتی یک مرحله خود ارزیابی مدرسه باید انجام شود که این گام در واقع همان خود ارزیابی مورد تایید معاونت تربیت بدنی و سلامت است و ناظران بیرونی نیز برای انجام نظارت به دادههای این چک لیست و خودارزیابیهای انجام شده مراجعه خواهند کرد و لازم است تاکید کنم مدیران مناطق و روسای ادارات حتماً باید بر تکمیل چک لیستها از سوی مدیران مدارس، نظارت و پیگیری دقیق داشته باشند.
وی بیان کرد: مدیران مدارس باید مراقبت کنند که اگر مدرسه مشمول شرایط آموزشهای غیرحضوری است باید لیست غیرحضوری را پر نماید و هر زمانی که مجاز به اراده آموزشهای حضوری شد، مجدداً فرم «3 الف» مربوط به آموزش حضوری و یا ترکیبی را کامل خواهد نمود زیرا ممکن است مدرسهای در نیمه اول مهر غیرحضوری باشد اما در نیمه دوم با توجه به روستایی بودن یا زیر 30 نفر بودن کلاسها، فعالیت آنها به شیوه حضوری تغییر یابد که در این صورت باید لیست حضوری را پر کنند تا روشن شود مدرسه وارد فرآیندهای حضوری شده است و تنها بر این اساس است که میتوانیم گزارشهای دقیقی را دریافت کنیم.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، معاون آموزش متوسطه گفت: اولویت مناطق در بازگشایی مدارس به صورت حضوری، مدارس روستایی است. بیتردید میتوان گفت مدارس روستایی ما با هر جمعیتی، حتی با تعداد 30 نفر دانشآموز، به شرط داشتن مجوز، باید فعالیت حضوری داشته باشند و مدارسی که مجوز برایشان صادر نشده باید ابتدا چک لیستها را کامل نمایند تا امکان صدور مجوز بازگشایی برای آنها فراهم شود.
کمرئی درخصوص نحوه اولویتبندی برای نحوه بازگشایی گفت: ما 6 دسته اولویت در الگوی بازگشایی داشتیم؛ گروه اول مدارس عشایری و روستایی بودند که نیمه اول مهرماه باید بازگشایی میشدند و گروه دوم مدارس عشایری و روستایی بودند که باید در نیمه دوم بازگشایی میشدند که این نوع مدارس مورد بحث ماست. یک گروه دانشآموزان پایه اول ابتدایی هم در اولویت هستند که باید ارتباط شان با مدرسه برقرار شود و گروه دیگر نیز دانشآموزان مهارتی بودند که باید از اول مهر فعالیتهای خود را آغاز می کردند و آمارها موید آن است که برخی از این مدارس، فعالیت خودشان را آغاز نکردهاند و فقط 49 درصد مدارس کاردانش و فنی حرفهای آموزش حضوری خود را آغاز کردند! که انتظار ما بیش از این بود.
کمتر از 10 درصد مدارس توانسته اند دانشآموزان کلاس اول خود را به صورت حضوری به مدارس بیاورند
کمرئی ادامه داد: از مجموع 7075 مدرسه دولتی و غیردولتی در حوزه فنی حرفهای و کاردانش، فقط 3460 مجوز صادر شده است که معادل 49 درصد مدارس است که انتظار میرفت 100 درصد مدارس فعالیتهای حضوری را آغاز کرده باشند. در مدارس دوره ابتدایی، در خوشبینانهترین حالت کمتر از 10 درصد مدارس توانسته اند دانشآموزان کلاس اول خود را به صورت حضوری به مدارس بیاورند و نسبت به کل آمار دوره اول و دوم توانستهاند سیاست معاونت ابتدایی را محقق کنند که این موضوع با آمار و مطلوب های ما فاصله دارد. لذا انتظار داریم تا جایی که سیاستی اجازه داده شده، با دست باز عمل کنید و مدیریت کنید تا این سیاست محقق شود و اگر در جایی مجوز داده نشده است بگونهای عمل شود تا اگر نظارت بیرونی صورت گرفت، بتوانید از ابعاد نظارتی و عملکرد خود دفاع کنید.
سخنگوی آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس، گفت: در دسته اول مدارس که در مهر باید بازگشایی میشد، تعداد 19هزار مدرسه روستایی، مجوز دریافت کردند؛ در دسته دوم اولویت مهارتی، 3460 مجوز اخذ کرده اند و در اولویت ابتدایی 3720 نفر اعلام کرده بودند که در اول ابتدایی مدارس را دایر خواهند کرد که ما یقین داریم تعداد بیشتر است ولی الگوی خود را ثبت نکرده اند و دسته دوم از گروه مدارس روستایی، 5445 نفر هستند که شروع به فعالیت کردهاند.
کمرئی افزود: جمع مجوزهای صادر شده و جمع مجوزهای در حال انتظار نیمه اول و نیمه دوم آبان، مدارسی که درخواست کردند، مجوزهایشان قابل صدور است؛ اما فعالیتشان زمانی است که نوبتشان فرا برسد.
وی ادامه داد: تاکنون 7556 مدرسه که زیر 300 نفر دانشآموز داشتند و تعداد 1655مدرسه که قرار است نیمه دوم آبان فعالیت خود را آغاز کنند، از مناطق مجوز دریافت کرده اند. در مورد همه مدارس، امکان صدور مجوز وجود دارد اما با قید زمان بازگشایی؛ اگر ما در این روند در آینده با وزارت بهداشت به توافق رسیدیم که میتوانیم تسریع متفاوت تری داشته باشیم، با مداخله ای که در مجوزهای صادر شده داریم و پیامی که به مدارس می دهیم میتوانیم به این کار سرعت و شدت بیشتری ببخشیم، اما در حال حاضر بر اساس الگوی فعالیتهای آموزشی باید عمل نماییم. لذا انتظار دارم به سرعت در سطح مناطق آموزشی وارد شده و آمار و اطلاعات همه مدارسی که دارای کد فعال آموزشی را تکمیل و تصحیح کنید تا ما بتوانیم گزارشهای متقن و محکمی تولید کنیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا
نظر خود را بنویسید
آخرین مطالب
- والیبال ایران ایتالیا پنجشنبه ۱۶ تیر ساعت چند است؟
- ثبتنام وام فوری «بانک آینده» آغاز شد! بدون چک و ضامن، کاملاً آنلاین
- سدان اقتصادی سوزوکی، گزینهای مناسب برای بازار ایران
- تصنیف شنیدنی و ماندگار «کاروان» با صدای استاد بنان
- مجید بهرامی پیشنهاد تخفیف در بیمه اصناف را موجب اشتغالزایی بیشتر دانست
- ترفندهای ساده برای آسایش بیشتر خانم های خانه دار
- پخش زنده والیبال ایران و لهستان امشب شبکه سه ۳
- اطلاعاتی که باید در مورد اقتصاد رفتاری بدانید
- با روش خاطره درمانی آشنا شوید
- دانلود آهنگ جدید حامی به نام با آمدنت در باد
- دانلود آهنگ جدید روزبه بمانی به نام بسه برگرد
- کلیپ معرفی نسل جدید دوچرخه تامین کننده برق
- نتیجه خلاصه والیبال بلغارستان ایتالیا ۲۰۲۲ امروز
- پخش زنده بازی والیبال بلغارستان و ایتالیا شبکه ورزش
- پخش آنلاین والیبال بلغارستان ایتالیا امروز ۱۴ تیر ۱۴۰۱
- سبک معماری وینتج چیست؟ چگونه خانه ی خود را به سبک دکوراسیون وینتج تیدیل کنیم؟
- فیلم ستایش 3 قسمت 7 امشب 14 تیر از آی فیلم
- مدل جدیدترین دسته گل های زیبای 1401
- آیا برای تولید محتوا باید یک دوربین بخرید یا یک موبایل با دوربین پیشرفته؟
- جدیدترین عکس پروفایل دخترانه هنری 2022
- بهترین برنامه ویرایش عکس رایگان برای آیفون و اندروید در سال 2022
- عکس جدیدترین مدل های دست ساز سرامیکی ( زیرسیگاری + ماگ + زیرعودی …)
- جدید ترین دستورالعمل های نوشیدنی سرد با قهوه (آیس کافی) 2022
- سریال ستایش فصل سوم 3 قسمت ۷ هفتم امشب
- کلیپ دکتری که با اسب به ویزیت بیماران میرود
- افسانه جومونگ قسمت 47 شبکه تماشا + ساعت تکرار
- جومونگ قسمت ۴۷ چهل و هفتم شبکه تماشا
- سریال مستوران قسمت ۱۱ یازدهم امشب ۱۴ تیر ۱۴۰۱
- بررسی جرم سوءاستفاده از سفیدمهر و سفید امضاء
- نحوه ثبت اعتراض متقاضیان دریافت وام «ازدواج» و «فرزندآوری»
- کلیپ پایگاه روسیه زیر بمباران شدید نیروهای اوکراینی
- آیا می دانید خود شیفتگی پنهان چه نشانه هایی دارد؟!
- کلیپ معرفی چند ترفند کاربردی برای آسان شدن کارها
- کلیپ نظر کارشناس عرب در مورد قدرت ایران در منطقه
- کلیپ آموزش روش پخت خورش كدو با غوره
- خرید بک لینک دو فالو چیست backlink behtarinseo ir
- کلیپ آموزش دوخت هد و توربان در منزل
- عکس بغل عاشقانه | عکس نوشته عاشقانه برای همسر
- طرز تهیه تهچین آلبالو خوشمزه و مجلسی
- کلیپ طرز تهیه باباغنوش یک پیش غذای ساده
- آیا باید کودکان را در جریان مشکلات مالی گذاشت؟
- متن زیبا برای تبریک عید قربان ۱۴۰۱
- تفریحات لاکچری میلاد محمدی و همسرش
- کلیپ لحظه شکارشدن غزال توسط کروکودیل
- هزینه ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد ۱۴۰۱
- کلیپ معایب و مزایای فضای مجازی در زندگی انسان
- 5 افسانه قاعدگی که باید پشت سر بگذارید
- کلیپ چگونه از دیابت بارداری جلوگیری کنیم؟
- کتاب انگلیسی دوازدهم نظری (PDF) – چاپ جدید
- کلیپ نحوه ساخت جعبه زیورآلات
- کلیپ ایدههای تزئین دستمال سفره
- کلیپ معاینه تصویر سه بعدی به جای بیمار واقعی
- رتبه قبولی پزشکی کنکور ۹۹
- کلیپ آموزش دو روش تهیه سس سالاد سزار
- کلیپ طرز تهیه کیک هویج خانگی
- میگرن خاموش و اطلاعات کامل در مورد آن
- نتیجه خلاصه والیبال کانادا آرژانتین ۲۰۲۲ امروز
- پخش زنده بازی والیبال کانادا و آرژانتین شبکه ورزش
- پخش آنلاین والیبال کانادا آرژانتین امروز ۱۴ تیر ۱۴۰۱
- کلیپ آموزش دکور و تزیین کیک جعبه ای
- والیبال کانادا آرژانتین امروز 14 تیر ساعت چند است؟
- هفته سوم لیگ ملتهای والیبال 2022 ایران امروز 14 تیر
- شاخص آلودگی هوای تهران امروز سه شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱
- توضیحات وزیر آموزش و پرورش درباره اجرای رتبهبندی
- خانمها به جوکر می آیند / فصل جدید جوکر متحول میشود
- نتیجه و خلاصه بازی والیبال ایران لهستان ۲۰۲۲ امروز
- پخش زنده بازی والیبال ایران لهستان شبکه 3 سه
- کلیپ آموزش روش پخت کدو بره مازندرانی
- پخش آنلاین والیبال ایران لهستان امروز ۱۴ تیر ۱۴۰۱
- حلقه های سیاه زیر چشم و تمام اطلاعات درباره آن
- جزییات مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد اسلامی ۱۴۰۱
- کلیپ تصادف به دلیل رانندگی در حالت غیرعادی
- «قانون تسهیل» و آزمون بزرگ قوه قضاییه
- کلیپ قوانین نگهداری از حیوانات خانگی در دیگر کشورها
- آیا فردا تعطیل است؟ چهارشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۱
- برگزیدگان چهارمین جشنواره ملی فردوسی مشخص شدند
- برنامه لیگ ملتهای والیبال 2022 ایران امروز ۱۴ تیر ۱۴۰۱
- کلیپ آموزش جوشکاری آرگون
- نتیجه خلاصه والیبال آمریکا آلمان ۲۰۲۲ امروز
- دست های سرد | چرا دست های شما سرد هستند؟